Det er Sparebanken Møre som hvert år deler ut penger til unge talenter innen idrett og kultur. I år fikk banken inn 179 søknader. Det er ny rekord.

– Søkerne har alle utmerket seg på høyt nivå innen sitt område, og målet er at stipendene kan motivere til videre innsats. Flere av de tidligere mottakerne har vært ledende innen sine felt og har oppnådd imponerende resultater, skriver Sparebanken Møre i en pressemelding.

Nordmøringene og begrunnelsen for hvorfor de får stipend kan du lese her:

Teo Martinus Mork-Tøvik (17), Averøy – Functional Fitness/Crossfit

Teo begynte tidlig med fotball på Averøya, og lærte seg treningsglede, lagånd, konkurranse og disiplin. Tidlig i tenårene gikk han over til Crossfit i Kristiansund, og målet er toppen av pallen i VM og Games. Han har allerede topplasseringer i Functional Fitness-konkurranser nasjonalt og internasjonalt i sin aldersklasse, og han omtales som en lovende utøver, dedikert og seriøs også utenfor idretten.

Nils Arne Halle Erstad (22), Meisingset/Kristiansand – Klassisk sang/musikkteater

Nils Arne har vært innom flere sjangere, fra folkemusikkmiljøet i Tingvoll og deretter den klassiske musikken rundt Operaen i Kristiansund. Dette har også gitt mersmak på musikk og teater i kombinasjon. Nå er Nils Arne snart ferdig med bachelorstudiet i klassisk sang, men ønsker videre å utvikle seg i retning musikal. Vokalpedagoger i Italia og Sveits står høyt på ønskelista.

Linus Engdahl (20), Torvikbukt – Langrenn

Linus fra Torvikbukt har allerede en imponerende tredjeplass i norgescupen i langrenn i sin aldersklasse, og det betyr at han samtidig er på topp i verden. Han er snart ferdig med fjerde året på Norges Toppidrettsgymnas på Lillehammer.

Alle vinnerne får 50.000 kroner hver i stipend. Teft-stipend er et talentstipend for idrett og kultur, og er rettet mot enkeltpersoner i alderen 15-35 år.