Sist helg spilte 14-åringen fra Tingvoll norgescupfinale på Harestua. Han var gjennom godt spill tidligere i sesongen kvalifisert til å spille finale i klassen U23. En finale hvor kun de åtte beste i hver klasse fikk være med.

Som navnet på klassen tilsier var flere av motstanderne eldre enn Frøseth selv. Men det stoppet ikke unggutten fra å imponere. Det ble totalt sju tette og tøffe oppgjør. Ifølge pappa Roar spilte Jonas godt i seks av kampene. Han var blant annet den eneste som vant mot sammenlagtvinneren Petter Mortensen. Til slutt ble det fjerdeplass på Frøseth.

Norgescupfinalen på Hadeland markerte starten på en travel vår og sommer. Allerede i helga er det nye kamper. Da venter junior-NM (U18 og U23) i Bergen. Her blir motstanden enda tøffere enn i norgescupfinalen. Årsaken er at enkelte av dem som kan spille i U23-klassen var med i eliteklassen i menn senior på Harestua.

I juni venter NM yngre (U15). Her bør Jonas Frøseth ha alle muligheter til å gjøre det bra. WTT Sandefjord, nordeuropeisk mesterskap og ungdoms-EM står også på programmet i løpet av de neste månedene.

Årets EM går i Malmø. Det betyr at Jonas skal spille i samme land hvor storebror Martin bor. Martin Frøseth flyttet i 2022 til Sverige for å kombinere skole med full satsing i bordtennis. Han er i dag rangert som en av Norges beste spillere.