Normalt spilles Tidens Kravs fotballpodkast inn i mediehusets egne lokaler i Nedre Enggate, men mandag var det så mye støy på grunn av borearbeid i bygården i Kristiansund sentrum at innspillingen ble flyttet opp til Roar Haltens bolig i Flintegata.

Her har Streambird-sjefen innredet sitt eget podkaststudio på loftet. En lokasjon som blant annet brukes til å spille inn Saltvannskaffe.

– Det er jo bilder av Samantha Fox overalt her. Du verden, Roar. Liten tvil om hvem du drømte om på 80-tallet, sier Rune Edøy når han rusler rundt på loftet.

Podkasten er laget av Eirin Liabø Røbech, Rune Edøy og Trygve Strand Joakimsen for Tidens Krav.

Og selvsagt ble den tidligere popstjernen noe det raskt ble snakket om da Eirin Liabø Røbech trykket på record-knappen for tredje episoden av Rundspilt.

– Samantha Fox har jo spilt på Kårvåg. Visste dere det? Min tidligere Tidens Krav-kollega Sverre Gunnar Haga hadde henne med seg hjem på gutterommet før hun hadde konsert på Øytun. Det ble det stor reportasje av i Dagbladet, sier Rune Edøy.

Ble vanskelig

Både Liabø Røbech og Strand Joakimsen er for ung til å huske hvor stor stjerne Samantha Fox var da hun ble hengt opp på rommet til Haga, Halten og andre gutterom rundt om i verden, men det er verdt å merke seg at konserten på Averøya fant sted i 2002. Det var flere år etter at Fox hadde sin storhetstid ...

Men selvsagt handler det mest om fotball i Rundspilt. Kampen mot KFUM Oslo blir grundig analysert. Liabø Røbech må erkjenne at hun sovnet på sofaen i andre omgang fordi kampen var kjedelig å se på.

Edøy og Joakimsen holdt seg derimot våken. Begge var til stede på Nordmøre stadion da Kristiansund spilte 1-1 mot fjorårets førstedivisjonslag.

– Første omgang var helt grei, men etter pause synes jeg KBK ikke var spesielt gode. Det gikk for sakte og alt ble for upresist, sier Trygve Strand Joakimsen.

Edøy er enig, men er ikke direkte overrasket over at det kun ble ett poeng i årets første hjemmekamp.

– Det er ikke lett å bryte ned et lag som ligger kompakt med mange mann i forsvar. Kanskje var oppkjøringen til kampen litt for intens. Det var ikke samme gløden som mot Lillestrøm, sier Rune Edøy.

Tetter hull for Liabø Røbech

Allerede onsdag skal KBK i aksjon igjen. Da venter Brattvåg i cupen. Edøy er nervøs og mener nordmørslaget knapt kunne ha fått en verre motstander i første runde.

– Brattvåg vant 6-1 mot Kvik Halden i sin første kamp i 2. divisjon lørdag. Her må KBK stille med toppet lag. Kampen mot Brattvåg er viktigere enn den mot Molde på søndag, sier Edøy og drømmer om at KBK kan gå hele veien til en cupfinale.

Strand Joakimsen er ikke enig. Han mener møtet med Molde bør prioriteres for alt det er verdt.

– Det er jo årets kamp. Å vinne på Aker stadion hadde vært stort, sier Strand Joakimsen.

Les også

Fristende å ta lett på Molde

Røbech Liabø har ingen sterke formeninger om hvilken kamp som er viktigst, men lurer på om tap mot Brattvåg betyr at det ikke blir flere cupkamper i år.

– Det er egentlig et godt spørsmål. Jeg tror faktisk det er flere som egentlig ikke helt skjønner at det er vinn eller forsvinn i cupen, sier Edøy og gir sin TK-kollega fotballfaglig påfyll.

Han svarer også saklig og godt da Liabø Røbech vil vite hva det betyr å toppe laget.

– Vi skal ha respekt for at ikke alle har den samme fotballsjargongen i ryggmargen som meg og deg, Trygve, sier Edøy.

I ny jobb

Før kampen mot KFUM Oslo ble Torgil Gjertsen hyllet på Nordmøre stadion. Han fikk ikke tilbud om ny kontrakt med KBK. Nå har han lagt fotballskoene på hylla, og jobber i dag i 80 prosent stilling i Skandinavisk naturovervåking, et forvaltningsfirma som blant annet teller villaks.

– Jeg kommer til å fortsette med det. I tillegg har jeg startet et eiendomsfirma som jeg gleder meg til å bruke mer tid på, sier Torgil Gjertsen, som av Edøy og Joakimsen raskt får navnet Laksen Gjertsen når driblefanten ikke lenger passer som yrkestittel.

Du finner podkasten Rundspilt på Spotify og tk.no, og andre steder du lytter til podkast.

Slik kan du lytte til våre podkaster

Den enkleste måten å lytte til Tidens Kravs podkaster på, er å gjøre det gjennom en av de mange podkast-appene.

Har du +Alt abonnement så anbefaler vi Untold. Her finner du både Klokere Klokest, Rundspilt og Saltvannskaffe, samt en rekke eksklusive podkaster kun for abonnenter.

Bruker du allerede en strømmetjeneste finner du også våre podkaster på:

Husk å følg podkastene der du lytter for å enkelt få med deg de nyeste episodene!

Følg oss også Tidens Krav på Instagram – her poster vi morsomme klipp fra podkastene.

Hør de første episodene av Rundspilt her