KBK vant søndag 1-0 mot sine gjester fra nord. Det betyr at Kristiansund står med sju poeng etter fire kamper i Eliteserien.

– De kunne knapt ha drømt om en bedre start. Det er knallsterkt å ligge på sjetteplass etter fire kamper, sier Rune Edøy.

Pape Habib Guèye ble matchvinner da han dundret ballen i mål fra kort hold mot slutten av første omgang.

Spissen leverte årsbeste på Nordmøre stadion. Det gleder både Edøy, Trygve Strand Joakimsen og Eirin Liabø Røbech i Rundspilt-studio. 24-åringen fra Senegal får masse skryt for jobben han gjorde i helga.

Podkasten er laget av Eirin Liabø Røbech, Rune Edøy og Trygve Strand Joakimsen for Tidens Krav.

Samme jubelstemning er det imidlertid ikke når det blir snakk om Brynjolfur Willumssons straffebom tidlig i andre omgang.

Ikke fordi islendingen skjøt i stanga, men fordi det var avtalt på forhånd at Oskar Sivertsen skal skyte hvis dommeren peker på straffemerket.

Elsker Binni

Ord som mytteri blir brukt for å beskrive det som Willumsson gjorde. Selve ordet er neppe direkte overførbart for det som skjer på en fotballbane, men både Edøy eller Joakimsen blir oppgitte når det snikes i straffekøa.

– Er ikke Dan Peter Ulvestad lagkaptein. Kunne ikke han gått fram og bestemt hvem som skal ta straffesparket, spør Eirin Liabø Røbech.

– Det hadde bare blitt enda verre. Man kan ikke åpenlyst begynne å krangle ute på banen for å avgjøre hvem som skal skyte. Her må Willumsson ta det hele og fulle ansvaret, sier Edøy, som er helt sikker på at det samme ikke vil skje igjen.

– Binni er en flott gutt og en herlig type. Jeg elsker ham. Men akkurat her gjorde han en feil. Det vet han selv også.

Les også

Bør holde seg for god til å bryte ut av det som er avtalt på forhånd

Straffen ble dømt fordi en Tromsø-spiller handset innenfor 16-meteren. Dommeren vinket først spillet videre, men etter en sjekk med VAR-dommerteamet i Oslo, ble det imidlertid pekt på ellevemetersmerket.

– Jeg skjønner ikke helt disse reglene med hands. Jeg forstår det hvis en spiller kaster hendene i været og tar ballen med vilje. Da er det en superhands, men det kan jo være at ballen bare treffer armen. Nei, dette er ikke enkelt, sier Liabø Røbech.

Regelverket rundt hands er kanskje det mest innfløkte av alt i fotball. Edøy og Joakimsen forsøker etter beste evne å forklare hva som skal til for å få en dommer til å blåse, men begge lander til slutt på at det handler mer om skjønn enn konkrete regler.

Du finner podkasten Rundspilt på Spotify og tk.no, og andre steder du lytter til podkast.

Slik kan du lytte til våre podkaster

Den enkleste måten å lytte til Tidens Kravs podkaster på, er å gjøre det gjennom en av de mange podkast-appene.

Har du +Alt abonnement så anbefaler vi Untold. Her finner du både Klokere Klokest, Rundspilt og Saltvannskaffe, samt en rekke eksklusive podkaster kun for abonnenter.

Bruker du allerede en strømmetjeneste finner du også våre podkaster på:

Husk å følg podkastene der du lytter for å enkelt få med deg de nyeste episodene!

Følg oss også Tidens Krav på Instagram – her poster vi morsomme klipp fra podkastene.

Hør de andre episodene av Rundspilt her