Hver dag er TKs journalister og medierådgivere ute hos kilder og kunder for å finne ut hva som rører seg på Nordmøre. I dag er de 22 ansatte, med et aldersspenn på 24 til 64 år.

– For 15 år siden var vi mer enn det dobbelte, men vi produserer og publiserer mye mer enn noen gang. Jeg greier ikke å forestille meg en bedre gjeng med ansatte enn det vi har akkurat nå. Vi har bra spredning i både alder og kjønn, men viktigst av alt er at vi har bred kompetanse og erfaring. Det gjør at vi greier å lage en god og relevant miks av saker, sier sjefredaktør Ole Knut Alnæs.

Alnæs er opptatt av at de ansatte stadig skal utvikle seg og lære nye ting.

– Jeg tror at alle ansatte er stolte av å jobbe i Nordmøres viktigste mediebedrift. Uansett hvor de kommer fra, så brenner de for å fortelle om alt det spennende som skjer i vårt distrikt. Dette felles målet gjør at vi samarbeider utrolig godt, og vi har en veldig god kultur for å dele kunnskap. Daglig diskuterer vi både etikk, språk og ikke minst vinklinger, sier han.

Disse er ansatt i Tidens Krav

Hver dag snakker de ansatte i Tidens Krav med flere titalls nordmøringer. I dag er det kanskje deg de kontakter. Men hvem er disse menneskene som jobber i Tidens Krav?

Rune Edøy (54) er sportsansvarlig i TK, og har naturligvis fokus på det som rører seg av sport på Nordmøre. Rune er gift, har to barn og bor i Kristiansund. Utdanningsmessig peilet Rune seg inn på en litt annen retning enn sportsjournalistikken.

– Jeg er utdannet lektor med hovedfag i bedriftsøkonomi.

Det Rune setter mest pris på med jobben som journalist er møtet med mennesker.

– Å møte mennesker med masse livserfaring er alltid noe jeg setter pris på. Man blir et klokere menneske etter å ha pratet med folk som har opplevd mye.

Og jobben som sportsansvarlig er midt i blinken.

– Jeg har alltid vært veldig sportsinteressert. Jeg føler meg privilegert som kan ha hobbyen min som jobb.

Når han skrur av jobben, er det sjakk som opptar mye tid. Rune er leder i Kristiansund Sjakklubb og er lidenskapelig opptatt av sjakk.

– Ellers handler livet generelt om å ta vare på dem du er glad i og utnytte hver dag vi får på en best mulig måte.

Rune har ingen favorittbøker eller -serier, men greier seg fint hvis han får se sjakk eller Liverpool-kamper på tv.

Ellen-Marie Pedersen (40) er journalist i TK, og har spesielt fokus på Lesernes bilder, Minnenes album, Nordmøre rundt, bildearkiv og videoarkiv, i tillegg til å skrive nyheter og kulturstoff. Ellen-Marie er mor til to gutter og bor i Kristiansund. Som 18 år gammel elev ved musikklinja begynte hun som frilans i Tidens Krav i 2000.

– Jeg er blitt lært opp av mange flinke og inspirerende folk i Tidens Krav. Jeg var frilanser og tok ulike vikariater fram til 2011, da jeg fikk fast jobb. Jeg har også tatt 30 studiepoeng i journalistikk gjennom Institutt for journalistikk, samtidig som jeg jobbet.

Det hun er mest fornøyd med det siste året, er prosjektet med å organisere og republisere arkivet etter TKTV ut på tk.no, slik at det ligger brukervennlig tilgjengelig for avisens lesere. Og Ellen-Maries drivkraft er klar:

– Jeg har blekk i blodet og elsker å skrive. Jeg drives av en lyst til å fortelle historier, enten de er små eller store, i tekst, bilder og video.

Når hun ikke er på jobb, er det mange ting Ellen-Marie fyller tiden sin med. Meditasjon, selvutvikling, gå på tur og være med barna, står selvsagt høyt på lista. Men hun er også opptatt av foto og strikking, og foretrekker å se en god serie eller film framfor å bruke tid på sosiale medier. Og favorittene sine har hun klar for seg:

– Favorittmusikk er Snatam Kaur, Xavier Rudd, Krishna Das og «Beyond» som faktisk er av Tina Turner. Favorittboka er «Jeg lever ikke lenger selv» av Kristine Hovda, og yndlingsfilmene er «Tender bar» og «Hair». Tv-serien jeg liker best er «Daisy Jones & The Six», og beste podkast er Michael Sandlers Inspire Nation med Dean Radin.

En ting mange kanskje ikke vet om Ellen-Marie er at hun tidlig var bestemt på ikke å bli journalist:

– Seks år gammel var jeg i Tidens Kravs lokale i Folkets Hus for å besøke mamma. En leder fra daværende A-pressen, Tor Andersen, spurte meg hva skal jeg skulle bli når jeg ble stor. Jeg svarte at jeg skal i alle fall ikke jobbe i Tidens Krav!

Eirin Liabø Røbech (36) er redaksjonssjef. Hun er gift, har to døtre og bor i Kristiansund. Eirins utdannelse består av Administrasjonsledelse, Markedsføringsledelse og en Bachelor i Juss og administrasjon.

Utenfor jobben, er det ikke problemer med å fylle programmet for Eirin.

– Jeg har to døtre, så det går mye i fritidsaktiviteter som fotball, ballett og svømming. Ellers så prøver jeg å få trent hver dag! Jeg løper en del og har ordnet meg med treningsutstyr hjemme, så dørstokkmila er eliminert. Nesten.

Har hun tid for seg selv, er imidlertid lesing og podkast en favorittsyssel.

– Jeg leser veldig mye! Den beste boken jeg har lest var en bok jeg rasket med meg fra biblioteket for noen år siden. «Liv etter Liv» av Kate Atkinson. Ingen over, ingen ved siden. Og Harry Potter! Jeg ble frelst da den først boken kom ut i 1999 og leser hele serien med jevne mellomrom. Den siste serien jeg forelsket meg i er «Daisy Jones & The Six» og min favorittpodkast er «Creepypodden» fra Svensk P3.

Det mange kanskje ikke vet om Eirin er at hun har en egenskap som gjør henne til en nyttig makker i Beat for Beat:

– Jeg har klisterhjerne for sangtekster!

Audun Bårdseth (50) er journalist, og følger spesielt med på det som skjer i Kristiansund kommune. Audun er gift, har to voksne barn og bor i Kristiansund. Han har jobbet seg oppover i avisverdenen.

– Etter artium og folkehøgskole er jeg utdannet i og av lokalavis. Jeg begynte som frilanser i 1991 og har gått gradene, stort sett i Hortens lokalavis Gjengangeren, i alt fra produksjon av papirsider på desk til nyhets- og avisledelse med redaktørtittel. Har de siste årene jobbet høyt i nord og dypt på østlandet, og er spesielt stolt av to lærerike år som journalist i Svalbardposten.

Audun har en klar oppfatning av hva den beste nyhetssaken er:

– Den beste saken er alltid den neste saken. Jeg liker snurrige historier som ender uventede steder, som saken om verdens eneste eksemplar av en russisk pengeseddel fra Svalbard. Historien i Svalbardposten brakte meg til hvelvet i Norges Bank.

Det beste med å jobbe i avis, er for Audun muligheten til å engasjere folk til å gjøre en forskjell, og slik gjøre verden bedre: Én overskrift av gangen.

Utenfor jobben, er det musikk og familie som opptar Audun aller mest. Lesing, får han nok av på jobb.

– Jeg leser lite utenom jobb, annet enn nyheter i uhorvelige mengder. Holder meg til tegneserier og har Alan Moores «Watchmen» som favoritt. Det ble det også en dugelig TV-serie av. Jeg liker å lage egen pønkmusikk og hører mest på metal. «Luther» er en seriefavoritt som til min store glede også ble film før påske.

Det mange kanskje ikke vet om Audun, er at han har en «mørk» fortid, som da ble omtalt i lokalavisa:

– Jeg var metal-vokalist med langt hår og utestemme i tenårene; omtalt og avbildet som «satanrocker» i lokalavisa. Det var tider.

Arild Myhre (61) er journalist med spesielt fokus på nyheter. Arild er gift og bor i Kristiansund. Arild har en lang CV fra avisbransjen.

– Jeg har bakgrunn fra Romsdalsposten, Aura Avis, Romsdals Budstikke og Nordmørsposten. Jeg jobbet 20 år i VG, 12 av dem som nyhetssjef, før jeg kom til TK i 2011.

Og det er spesielt én motivasjon som driver Arild i jobben som journalist:

– Å utfordre makten. Ikke fordi det er et poeng i seg selv, men fordi det stadig oftere blir nødvendig.

Utenfor jobben er det sjakk og hytta som opptar Arild. Favorittfilmen avdekker også en fiffig funfact om den drevne nyhetsjournalisten:

– Jeg har sett «Top Gun» 32 ganger!

Marius B. Staveli (39) er journalist med delansvar for krim, Smøla og Gjemnes. Marius bor i Kristiansund, men har hatt tilhold mange ulike steder gjennom åra.

– Jeg studerte journalistikk i Bodø og har jobbet fulltid som journalist siden 2010, i Hammerfest, Alta, Harstad, Stavanger, Lillehammer, Lofoten, Gjøvik og nå Kristiansund.

Det han er mest fornøyd med fra det siste året, er å ha tatt politiet i å lyve om at ungdommer på Toten hadde rasert et klubbhus. Det som driver ham som journalist, er å formidle møter med mennesker.

– Å møte mennesker, deres historier og engasjement, og få lov til å fortelle de videre, er det jeg liker aller best.

Utenfor jobben, er Marius opptatt av interiør, arkitektur, dataspill, lett friluftsliv og Rosenborg. Og favoritten er spillet «Hunt: Showdown».

Det mange kanskje ikke vet om Marius er at han ser på seg selv som fremmedspråklig:

– Jeg snakker flytende trøndersk!

Tor Helge Solli (53) er journalist i TK, og dekker alle områder for avisen. Han er singel, har tre barn og bor i Surnadal. Tor Helge har solid akademisk bakgrunn og lang erfaring som journalist.

– Jeg har seks år på universitet/høyskole med mellomfag i samfunnsfag og journalistikk, og grunnfag historie. Tok journalistutdanningen i Bodø 1995–1997. Med unntak av ett år som kulturleder i kommunen, har jeg arbeidet som journalist siden 1997. Først i Harstad Tidende 1997-1999, deretter i Tidens Krav 1999–2001 på lokalkontoret i Surnadal, Driva 2001-2008, og igjen i Tidens Krav fra 2009 til dags dato.

Tor Helge liker aller best det å være tett på når det «smeller», som da Gyda traff området og mye skjedde på én gang. Hva han er mest stolt over i året som har gått, er han imidlertid mer usikker på.

– Jeg kjenner sjelden på en stolt-følelse, men saken om skoleeleven som fikk nei til å være med på klassetur, rørte mange, inkludert meg.

Utenfor jobben, er det en firbeint venn som legger store beslag på Tor Helge

– Jeg har hunden Saga, en flott dalmatiner på to og et halvt år, som er topp turfølge. Jeg bruker også en del tid på håndballdømming sammen med makker Jense.

Favorittlista hvis han skal underholdes ser slik ut:

– Musikk: Pink Floyd, og store musikaler som «Les Misérables», «Miss Saigon» og «Chess». Den beste filmen må være «Once Upon a Time in America» og beste tv-serie er «Fawlty Towers». Beste bok er nok «Alfabethuset» av Jussi Adler-Olsen. Podkast, har jeg til dags dato ikke hørt en eneste av.

Det mange kanskje ikke vet om Tor Helge, er at han har en interesse som kan utsette ham for fristelser:

– Jeg heier på fotballaget Queens Park Rangers i W12 London, er på Loftus Road minst én kamp per sesong. Det har i den forbindelse skjedd at jeg da har havnet på pub.

Camilla Myrset (25) er medierådgiver, og jobber med markedsføring og bedriftskontakten til avisen. Camilla er samboer og bor i Kristiansund. Markedsføringsledelse er faget Camilla har fordypet seg igjennom utdannelsen sin.

– Jeg har en bachelor i Markedsføringsledelse med fordypning i prosjektledelse fra Handelshøyskolen BI Stavanger.

Utenfor jobben, er det en variert liste med aktiviteter som fyller dagene til Camilla.

– Jeg trener mye styrke, går en del turer i den vakre byen i vårt hjerte, hekler, spiller, styrer en del med plantene mine og prøver meg fram med å gro grønnsaker og urter.

Skal hun underholdes, går det helst i serier og podkast.

– Seriefavoritten er «Supernatural» og yndligspodcasten er «Huberman Lab».

Eilif Odde (64) er journalist og har spesielt ansvar for debatt. Han er gift og bor i Kristiansund. Eilif er en av ringrevene i TK, med hele 44 års erfaring og kom til avisen rett fra realfagslinja på videregående.

Det Eilif setter aller mest pris på med jobben sin, er menneskene han møter.

– Å få treffe mange interessante (og stort sett hyggelige) personer, er det jeg liker best.

Utenfor jobben, er det sjakk og korsang som opptar han mest. Annen underholdning blir det lite av.

– Jeg ser lite på tv, det blir mest nyheter og sport.

Til sommeren blir han pensjonist.

Linn Inger Solbakk Angell (35) er journalist i TK, og brukes, som poteten, til alt mulig. Linn Inger er samboer, har en sønn og en hund og bor i Karihola. Utdanningsmessig kan Linn Inger vise til en Bachelor i PR og kommunikasjon fra Høgskulen i Volda.

Det hun er mest fornøyd med det siste året, er ikke Linn Inger i tvil om:

– Hittil i år har det å skrive om familien Zdrinkas dramatiske historie fra 2. verdenskrig vært den saken jeg er mest stolt av. Den tok noen måneders tid ved siden av de daglige oppgavene, men jeg er fornøyd med resultatet.

Og hun er klar på både privilegiene og ansvaret med jobben som journalist.

– Jeg elsker å skrive! Det å få fortelle folks historier er fantastisk og et privilegium. I dette yrket må man noen ganger være sjenerøs, mens andre ganger må man være kritisk for å oppfylle samfunnsrollen

Utenfor jobben, er det oppussing av rekkehus som opptar Linn Inger og samboeren aller mest om dagen. I tillegg til sønnen på ett år.

– Akkurat nå er jeg mest opptatt av å være mamma på fritiden, men etter hvert får jeg bedre tid og skal finne meg en ny hobby eller forening/lag/frivillighet å bli en del av. Hva det blir aner jeg ikke, kanskje noen andre kule småbarnsmødre i byen har et forslag?

Som underholdning, har Linn Inger vaner mange nok kan kjenne seg igjen i:

– Den siste filmen jeg så var «Munch» og den fikk meg til å gråte! Den fortalte om hans liv og virke på en vakker og verdig måte. Når det kommer til tv-serier, så må jeg komme med en innrømmelse: Jeg binger tv-serier, og det er vanskelig å velge en favoritt blant mange. «The Mandalorian» ser vi på hjemme hos oss akkurat nå.

Og mens vi er inne på innrømmelser:

– Jeg er veldig vimsete og litt klønete. Det har jeg vært siden jeg var barn. Tar det på sjarmoffensiven, for elegant er jeg ikke.

Frida Linnéa Malm (24) er journalist med spesielt fokus på helse og litteratur. Frida Linnéa er singel og bor i Kristiansund med hunden sin. Språk og samfunn har vært fokus i utdanningen til Frida Linnéa.

– Jeg tok allmenn på videregående med spesialisering i engelsk, tysk og rettslære. Så tok jeg et årsstudium i tysk ved NTNU og Bachelor i journalistikk ved Universitetet i Bergen.

Det hun er mest fornøyd med det siste året, er saken om Iryna og Salah som ønsker jeg jobb i Norge. Og det hun liker best med livet som journalist, er nettopp det å dele folks historier.

– Å fortelle folk sine historier. Jeg elsker variasjonen i en lokalavis og jeg elsker å lære noe nytt.

Når hun ikke er på jobb, elsker Frida Linnéa å lese og være sammen med hunden sin. Interessen for språk er også stor, men som mange andre har hun kjent på at det er blitt lite reising og mulighet til å praktisere de ulike språkene siden pandemien brøt ut. Favorittene når det kommer til underholdning, har hun kontroll på:

– Favorittboka er «The Handmaid's Tale» av Margaret Atwood. Musikken jeg helst hører på er Fleetwood Mac og Arctic Monkeys. Yndlings-TV-serien er «Lost».

Og Frida Linnéa er ikke redd for å by på en funfact om seg selv:

– Jeg spiser iskrem med tennene!

Magnus Kongshaug Johannessen (28) er trainee i Tidens Kravs redaksjon denne våren, og dekker alle områder av det som skjer. Magnus er singel og bor i Kristiansund, hvor han også har vært trainee hos høgskolesenteret.

– Jeg har en bachelorgrad i medievitenskap fra Universitetet i Tromsø og London South Bank University med fordypning i markedsføring og journalistikk, og en mastergrad i medier, kommunikasjon og informasjonsteknologi fra NTNU i Trondheim. Min yrkesbakgrunn er fra journalistikken og kommunikasjonsbransjen hvor jeg har jobbet som journalist i Østlandets Blad, kommunikasjonsrådgiver i Bergen Brannvesen og trainee hos Høgskolesenteret i Kristiansund.

Det han er mest fornøyd med det siste året, er reportasjen fra fotballegende Kevin Keegans besøk i Kristiansund og Magnus liker at jobben fører ham i kontakt med så mange folk og ulike tema.

– Det jeg liker med jobben som journalist er at jeg får møte mange nye, interessante mennesker og fortelle om livene deres. Det ville jeg ikke fått muligheten til i en annen jobb. Som journalist er jeg omtrent like mye ute i felten som jeg er på kontoret, i tillegg til at jeg får muligheten til å reise mye rundt i nærområdet. Jeg lærer også mye om alt mulig og kan virkelig fordype meg i tematikken jeg skriver om, som gjør meg nesten til en slags trivia-maskin med masse nyttig og ubrukelig kunnskap som jeg kan bruke til å både imponere og irritere andre.

Utenfor jobben, fyller Magnus dagene med fotball, buldring, quiz, toppturer og seiling. Lista over Magnus sine favoritter vil se omtrent slik ut:

– Når det gjelder musikk liker jeg alt mulig, men kan si Mastodon, VOLA, Karpe, Don Martin, Aurora og Dagny for å nevne noen få av mange. Favorittfilmen er «Ringenes Herre», favorittboka «A Song of Ice And Fire» og favorittpodkastene er «Radioresepsjonen», «Med All Respekt» og «A History of Rome». Favoritt TV-Serie, må bli «The Wire».

Det leserne kanskje ikke vet om Magnus, er at han har en hobby som etter hvert kan bli plasskrevende.

– Jeg har en liten hobby hvor jeg samler på fotballdrakter. Hver gang jeg reiser til et nytt sted i utlandet, som jeg prøver å få gjort hvert år, gjør jeg det til mitt livs oppdrag å kjøpe en fotballdrakt fra fotballaget til byen/landet jeg har besøkt. Akkurat nå har jeg nok omtrent like mange fotballdrakter som resten av klærne mine kombinert.

Trygve Strand Joakimsen (36) er journalist, og dekker alle områder avisen skriver om. Trygve er singel og bor i Kristiansund. Journalistikk er faget Trygve har holdt seg til siden han begynte å frilanse som 15-åring, men han har også vært innom bilbransjen. Nylig gjorde han comeback i TK-redaksjonen.

Siden han nettopp er kommet tilbake til avisen, har han ingen høydepunkter fra det siste året å trekke fram, men graver litt lenger bak i tid.

– Skal jeg trekke fram en sak fra tidligere år, må det bli portrettet med Asbjørn Erlandsen.

Og Trygve vet godt hva han liker så godt med journalistyrket:

– Å være først med det siste og å treffe trivelige folk fra alle samfunnslag. Jeg er også veldig glad i å fotografere.

Utenfor jobben, går det i fotball, tur, trening, musikk og film for Trygve. Å velge en favoritt på underholdningsfronten er imidlertid ikke så lett.

– Det er vanskelig å velge favoritter, men «The Wire» er TV-serie nummer én for meg.

Trygve har også hatt en litt spesiell opplevelse som viser hvor tilfeldig livet kan være:

– Jeg har sittet på setet foran Lou Reed, iført Lou Reed-T-skjorte, i en kinosal i New York som rommer 1.200 sitteplasser. Alt var tilfeldig – verden er liten.

Ole Knut Alnæs (57) er sjefredaktør i TK, og har dermed ansvaret for alt som kommer på trykk. Ole Knut er gift, har to voksne barn og bor på Rensvik i Kristiansund. Av utdanning har Ole Knut en Cand.mag. (bachelor) i journalistikk og samfunnskunnskap. Denne har han brukt til ulike roller i media opp gjennom årene.

– Jeg har jobbet som både informasjonsrådgiver, daglig leder, journalist og redaktør.

Sjefredaktøren vet godt hva han liker best med journalistikken og hva det er som driver ham i jobben med å lede en redaksjon:

– Nysgjerrighet og gleden over å forklare viktige og komplekse deler av samfunnet til alle.

Når han tar av seg redaktørhatten, er det surfing, barn og barnebarn som opptar ham mest.

– Det aller beste er å være ute og i aktivitet sammen med familien, gjerne på et brett ute i havet.

Hvis Ole Knut skal velge seg en favoritt innen musikksjangeren, ender vi på et ganske eklektisk svar:

– Noe mellom norske Kjøtt og the Beatles.

Som de fleste andre, har også sjefredaktøren en «mørk» hemmelighet:

– Jeg har deltatt på nasjonalt synkronsvømmestevne.

Julie Ibsen Thun (34) er medierådgiver, og hjelper bedrifter med markedsføring for Tidens Krav og bor i Kristiansund. Hun er utdannet Kreativ Merkekommunikatør fra Norges Kreative Fagskole og har en Bachelor of Arts fra Deakin University i Australia, med hovedfag i PR og media.

Når Julie ikke er på jobb, er det å reise og dra på konserter som står øverst på lista. Hun takker heller ikke nei til en god film eller serie. Ellers er den venstre hjernehalvdelen flittig i bruk, til både maling og design.

Og hvis hun skal lytte til noe, har Julie en klar favoritt:

– Jeg har vært en fast lytter av Papaya (tidligere Radioresepsjonen) siden 2010. Blir aldri lei!

Lisa Botterli Flostrand (29) er vaktsjef/frontsjef, og har dermed et spesielt ansvar for forsiden på tk.no og kriminaljournalistikken. I tillegg har hun et spesielt ansvar for at det er nok appelsinjuice i kjøleskapet. Lisa kommer fra Surnadal og er Henning Sommerro-fan. Hun har en bachelor i journalistikk og årsstudium i medievitenskap.

Som vaktsjef, er det vanskelig å velge enkeltsaker hun vil trekke fram fra året som er gått.

– Men jeg er stolt når vi leverer gode gravesaker med tema som befolkningen ellers ikke hadde visst om.

Og Lisa vet godt hva hun liker aller best med jobben sin:

– Å bidra til at befolkningen er oppdatert på hva som skjer, å levere riktig og viktig informasjon og å møte mennesker jeg ellers aldri ville ha pratet med.

Utenfor jobben driver Lisa med musikk som vokalist og hun bruker i tillegg tiden sin på kjæreste og familie. Og når hun trenger underholdning, vet hun godt hvilken sjanger som fenger aller best.

– Jeg sluker alt av true crime!

Det mange utenfor avisen kanskje ikke vet om Lisa, er at hun har et fyrig temperament.

– Jeg er aldri sur, men ofte «rasgælla».

Lise Kristin Valgermo (36) er nyhetsredaktør, og holder derfor et våkent øye med alt som rører seg på Nordmøre. Lise Kristin bor i Kristiansund og har bakgrunn fra journalistikk, filmproduksjon og teater/drama.

Det som driver Lise Kristin, er en jakt på sannheten.

– Jeg liker at vi kan få være «detektiver». At vår jobb kan skape en forskjell.

Utenfor jobben, er det familie og venner som dominerer Lise Kristins dager. Og skal hun lese en god bok, vet hun godt hva hun helst vil ha:

– Alt fra forfatter Neil Gaiman! «Stardust» var nok den boken som fikk meg til å bli helt forelsket i fantasy-sjangeren når jeg var 14 år gammel. Jeg sier heller aldri nei til en god Harry Potter-filmmaraton ved juletider.

En fiffig funfact om Lise Kristin, er hennes forhold til husdyr.

– Jeg har hatt tre hamstere. Alle har hatt navnet Otto.

Pål Sundøy (50) er journalist og dekker alle typer saker, men trives ekstra godt med kultur, næringsliv og miljøsaker. Pål er enslig og bor i Kristiansund. Utdanningen sin, har Pål fra et litt annet felt, men fartstiden i media er lang.

– Jeg har utdanning fra teknisk fagskole. Startet i nærradio som 16-åring i 1989, lokal-TV i 1995 og Tidens Krav fra 2007.

Det han er mest fornøyd med det siste året, er saken om Rutebilstasjonen. Det som driver Pål i jobben, er ønsket om å spre informasjon.

– Det jeg liker best er å formidle journalistikk, informasjon og underholdning til lokalsamfunnet.

Utenfor jobben, er det film fra 1960-tallet og fram til i dag som fyller mye av Påls tid. Skal han koble av, ser han imidlertid dokumentarer.

Det mange kanskje ikke vet om Pål, er at han bærer på en viss street kred fra danseverdenen:

– Jeg tok 2. plass i fylkesmesterskapet i breakdance sammen med Grethe Bøe i 1988.

Synnøve Nes (49) er journalist, og jobber spesielt med Tingvoll, Gjemnes og helsesaker. Synnøve er gift, har to barn og bor i Tingvoll. Både utdannings- og erfaringsmessig kom Synnøve til TK med en rik last:

– Jeg har bachelor i sosialantropologi, portugisisk og journalistikk. I tillegg er jeg utdannet lærer og nå tar jeg en master i ledelse og bærekraft. Jeg har jobbet i NRK i femten år og i videregående skole i fem år. Til Tidens Krav kom jeg fra jobben som prosjektleder i Tingvoll kommune.

Den jobben Synnøve er mest fornøyd med i året som er godt, er at hun fant ut at Helse Møre og Romsdal hadde brukt deler av penger som var øremerket Kristiansund i Molde. Det er flere ting Synnøve verdsetter med jobben som journalist:

– Det er tre aspekter: Å møte mennesker og få lov til å fortelle en liten bit om deres historie. Å belyse saker som folk med makt vil holde skjult. og kanskje det mest fascinerende: Å kunne få lov til å ringe nesten hvem om helst og spørre om nesten hva som helst. Det er det bare journalister som får.

Utenfor jobben, er det to tenåringer og deres viktige valg, jobbing med master, å drive en kino sammen med en fin liten gjeng og stadige restarter på treningsfronten som fyller Synnøves dager – for å nevne noe. Å liste opp favoritter, synes hun imidlertid er vanskelig.

– Jeg er en flyktig sjel og er mest opptatt av det jeg gjør nå. Jeg leser «Matrix» av Lauren Groff, hører på podkaster om vin og har nettopp sett ferdig «Exit». Kieślowski sin trilogi «Tre farger» gjorde dypt inntrykk og ble sett mange ganger da den kom midt i studentlivet mitt. Da hørte vi på «Sweet Caroline», så det er en favoritt, sammen med portugisisk fado.

Synnøve er også en kvinne med mange historier på lur:

– Jeg har gått på ski i Kalahari, gravid med tvillinger. Og da jeg var liten og bodde i Skottland, ble jeg kalt «the silent girl».

Torgrim Bakke (35) er journalist og frontredigerer i TK, og dekker alle områder avisen skriver om. Torgrim er singel, bor i Kristiansund og har en Bachelor i Journalistikk fra Volda.

– Jeg har faktisk aldri hatt noen annen jobb en journalist. Jeg startet som frilanser i Østlendingen i Elverum som 16-åring. Etter det har jeg vært innom flere redaksjoner, blant annet Drammens Tidende, Sunnmørsposten og Fredriksstad Blad, før jeg kom til Tidens Krav i starten av 2021.

Det han er mest fornøyd med det siste året, er saken om MS «Norse Variant» og MS «Anita» som begge forliste på samme dag for 50 år siden.

– Jeg er opptatt av historie og mener det er viktig at slike hendelser, selv om det var dypt tragisk, ikke går i glemmeboka.

Og han vet godt hva det beste med journalistyrket er:

– Det å få lov til å fortelle andres historier. Enten det er små hendelser i hverdager eller større, mer alvorlige historier.

Utenfor jobben, er det mange ting som opptar Torgrim, men for øyeblikket er det sluttspillet i NHL som får mest plass.

– Jeg er pleier å kalle meg selv en «oppegående sportsidiot». Ellers er veldig sjelden jeg gjør noe uten at det spilles musikk eller en podkast i bakgrunnen eller på øret. Jeg hører på alt mulig, men det går mest i punk/rock/metal. Og jeg har det sjelden bedre enn når jeg er med på en quiz. Men det har det dessverre blitt altfor lite av siden jeg kom til Kristiansund.

Og kanskje har du hørt Torgrims stemme uten på være klar over det.

– Jeg har en stemme i den første Istid-filmen. Maurslukeren som roper «Din gærne mammut» til Manfred (Otto Jespersen) er meg.

Helle Svanevik (32) er journalist, og dekker alt avisen skriver om. Helle er samboer og bor i Kristiansund, etter å ha studert og jobbet andre steder.

– Jeg har en Bachelor i journalistikk og kreativ skriving fra University of Roehampton i London og master i medievitenskap fra Universitetet i Oslo. Jeg jobbet som vikar i Dagsavisen Fremtiden og Dagsavisen i ett år, og ble ansatt i TK i desember 2020.

Helle er ikke i tvil om hva hun er mest stolt av i året som er gått:

– Det må bli det mest krevende grave-prosjektet jeg har hatt: Den påståtte dopapir-krisen på Smøla ... nei da, sier Helle og ler.

Det hun liker best med jobben sin, er at hun kan spørre (nesten) hvem som helst om (nesten) hva som helst.

– Og at jeg får formidle fine, vanskelige eller rare historier.

Utenfor jobben, er det hest som opptar Helle mest. Skal hun underholdes, ser favorittlista slik ut:

– Jeg hører på alt mulig av musikk, men det går mye i «pappa-musikk». Av bøker blir det «Harry Potter» og «Harry Hole». Jeg ser mer på serier enn filmer, og «Game of Thrones» blir sett på nytt minst to ganger i året.

Skulle journalistikken svikte henne, har Helle kanskje en framtid på sirkus.

– Jeg kan snu albuen/armen rundt 360 grader, og har litt rare ledd ellers også.

Trond Hasselø (52) er journalist og dekker alt mulig, fra politikk til kultur og feature. Trond er onkel til tre gutter og grandonkel til ei jente og bor i Kristiansund. Av utdanning er Trond adjunkt med opprykk, og siden 1998 har han jobbet som journalist.

Den saken han er mest fornøyd med det siste året, er reportasjen om gravide Ingrid (32) som føler seg mindre verdt. Og for Trond er det møtene med mennesker som er det fineste med jobben som journalist.

Utenfor jobben, er det musikk som dominerer Tronds tid. Skal han se film, har han imidlertid en klar favorittskikkelse å se på skjermen:

– James Bond.

Det mange kanskje ikke vet om Trond, er at han har eksotisk innslag i DNA'et sitt:

– Jeg har kveker- og kven-blod i årene.