– Det er fullstendig galskap å gå videre med innføringen av Helseplattformen, sier Olaug Bollestad.

– Regjeringen gambler med folks liv, sier hun.

Feil medisin

Partilederen i Kristelig Folkeparti har en bakgrunn som sykepleier, og hun er tydelig på at Helseplattformen er feil medisin for Helse Midt-Norge.

– Det er altfor mange feil som rett og slett setter pasientsikkerheten i fare. Ingen pasienter skal oppleve å være utrygg på om deres prøvesvar, personinformasjon eller timeavtaler faktisk kommer fram til riktig sted, sier Bollestad.

Det var Fremskrittspartiet som foreslo å stanse videre innføring av Helseplattformen. Bollestad mener det ville vært det eneste ansvarlige valget. Forslaget fra Fremskrittspartiet falt da det ble behandlet i Stortingets Helse- og sosialkomité tirsdag ettermiddag.

Det faller Bollestad tungt for brystet.

– Det viktigste er at pasientsikkerheten trygges, ikke at et defekt system tvinges gjennom. Ja, vi har behov for flere digitale løsninger, men de må fungere, sier Bollestad.

Etter alle solemerker blir helseplattformen vedtatt innført i Helse Møre og Romsdal på onsdagens ekstraordinære styremøte:

Du kan følge styremøtet her fra klokka 10 onsdag 24. april.

Pengesluk

Hun mener at erfaringene fra St. Olavs hospital i Trondheim er bevis på at Helseplattformen har så mange feil at pasientsikkerheten er i fare. Bollestad peker også på kostnadene:

– Å gå videre med Helseplattformen i sin nåværende form er et pengesluk uten sidestykke. Dette går også på bekostning av de ansattes sikkerhet og trivsel, sier Bollestad.

Hun er ikke beroliget av meldingene fra administrerende direktør Olav Lødemel om at Helse Møre og Romsdal har nok resurser til å håndtere innføring av Helseplattformen.

– Når antallet ekstra ansatte som skal bistå i innføringen justeres ned er jeg bekymret for at det skyldes mangel på folk, mer enn at behovene ikke er så store som først antatt. Det er ingenting som tilsier at legebehovet er justert ned til en femtedel, sier Bollestad.