Twitters nye eier Elon Musk varsler at selskapet kommer til å innføre et gebyr på 8 dollar for såkalte verifiserte kontoer på det sosiale mediet.

Fram til nå har systemet med verifiserte kontoer kun vært knyttet til om brukeren er en kjent person eller ikke, men Musk ønsker å la pengene bestemme. Kjendiser, politikere, bedriftsledere og andre er blitt utstyrt med en blå hake for å vise Twitter-brukerne at personen faktisk er den vedkommende gir seg ut for.

Twitter kunngjør Musk også at forslaget innebærer at verifiserte brukere får andre fordeler, blant annet prioritering i søkemotoren og færre reklamer.

Twitter har tidligere også brukt den blå haken for å verifisere kontoer tilhørende personer som plutselig befinner seg i nyhetene, eller å verifisere journalister i lite kjente publikasjoner rundt om i verden. Formålet har blant annet vært å styrke kampen mot desinformasjon fra kontoer som imiterer andre.

Den 51 år gamle milliardæren Elon Musk skaffet seg nylig kontroll over selskapet, og har gått i gang med å fjerne medlemmer av staben. Blant dem som så langt har fått sparken, er toppsjefen Parag Agrawal, økonomisjefen Ned Segal og policysjef Vijaya Gadde.

Musk har også kvittet seg med styret, melder Bloomberg.

Musk betalte 44 milliarder dollar for selskapet. En god del av pengene har han skaffet ved blant annet å selge Tesla-aksjer, men 13 milliarder dollar – rundt 135 milliarder kroner – er lånt ut av en gruppe storbanker med Morgan Stanley i spissen. Finansieringsavtalen er ifølge Financial Times en av de største som noen gang er arrangert på Wall Street.