For en tid tilbake fikk jeg besøk av en hyggelig kar som sa at han kom med tilbud fra Istadnett fiber. Han sa videre at de hadde vunnet et anbud sammen med Atibox, på å levere fiber til alle beboerne langs Storlandsveien. Det var bare en hake ved tilbudet, det ville koste 10.000 kr pr. husstand å få fiber i veggen og deretter en månedlig rate på ca. 500 kr. Jeg var passe lei den ustabile nettilgangen jeg hadde og sa meg interessert og signerte kontrakt.

I ettertid har det kommet meg for øre at noen steder i området har de fått levert fiber til halve denne prisen og andre steder helt gratis. Det har også kommet meg for øre at flere har måtte avslå tilbudet på grunn av prisen, og da blir det jo ikke fiber til alle.

Hvorfor forskjell?

Jeg har også forstått at det er en del offentlige penger inni disse tilbudene, så hvorfor denne forskjellen? Hvorfor er det så ett kraftselskap, kraftselskapene som er kjent for sine spissfindige avtaler og for å berike seg på sine kunder, som får oppdraget med å planlegge og gjennomføre et så viktig prosjekt?

I min verden hvor det offentlige er involvert skal alle behandles likt, og jeg roper derfor i skogen, hvorfor denne forskjellen og hvem er det som godkjenner og deler ut slike anbud?

Les også

En opplyst befolkning er en forberedt befolkning

Les også

Kan nokon snart skru av internett?