Undertegnede snakket her forleden med en kamerat som kunne fortelle at han var blitt svindlet for et mindre beløp på Facebook. Har det nå gått så langt at vi ikke lenger kan stole på et så stort og globalt fenomen som Facebook heller?

Dette er en meget skremmende og farlig utvikling i samfunnet. Disse hackerne kan sitte hvor som helst i verden. Det kan for eksempel være tenåringer som holder til i Kina eller Russland. Så vær årvåken.

Marerittet med internett er at vi legger igjen spor etter oss hele tiden. Og spesielt eldre folk har det med å gå fem på. De er ofte naive og tenker godtroende om folk. Må vi virkelig her i trygge Norge begynne å se oss over skulderen når vi kommuniserer med andre folk?

Bak lås og slå

Dette er en ukultur som har sneket seg inn i verdenssamfunnet. Og jeg er stygt redd for at vi bare ser toppen av fjellet. Men hva kan gjøres for å stoppe disse svindlerne? Det er vel umulig å håndheve alt. Og politiet alene kan ikke gjøre nok.

Jeg håper for framtiden at vi kan få bukt med de verste svindeltilfellene. Og at de som står bak blir satt bak lås og slå. Dessverre tror jeg at mørketallene er og blir for store. Kanskje myndighetene rundt om i verden kan slå hardere ned på slik idiotoppførsel og muligens innføre store bøter som svir.

I hvert fall så må man prøve i regulerte former å få has på disse forbrytelsene, men det er ikke gjort over natten. Og imens eskalerer problemene.

Les også

Er min informasjon trygg hos kommunen?