– Lørdag 17. august setter vi opp et helt crazy standup show med Gaute Berg Næss og Snorre Kind Mansson på Kulturfabrikken under studentuka i Kristiansund. Dette er gutta fra Gauteshow og har blitt de mest omtalte og kontroversielle humoristene i Norge i dag. TV showet fikk 50 klager til Kringkastingsrådet. Enter elsker du humoren eller så hater du det, skriver Kulturfabrikkens Dag Inge Landbakk i en epost til Tidens Krav.

Gauteshow er et humorprogram der Gaute Berg Næss og Snorre Kind Monsson spiller to uvitende og grenseløse programledere, som stiller dumme spørsmål til inviterte gjester i studio.

Programlederne er mest opptatt av å ha det morsomt og tøffe seg, og bryr seg lite om hva gjestene tenker. Vitsene kan føre til reaksjoner som pinlig stillhet, latterkramper og direkte motstand fra de som sitter i sofaen, skriver NRK i en pressemelding om TV-showet.

Klager

Kringkastingsrådet har mottatt en rekke klager mot humorprogrammet. Dagbladet har tidligere omtalt humorprogrammet der programlederne harselerer med mer eller mindre profilerte gjester. Det kom flere klager på programmet etter at daværende utdanningsminister Sandra Borch (Sp) deltok i programmet. Da spøkte programledere Berg Næss og Kind Monsson med Borchs høyde gjentatte ganger.

Nå kommer altså de to standup-artistene til Kulturfabrikken.

– Gaute og Snorre setter ingen grenser på hva som kan være morsomt. Humor handler om situasjon, tid, sted og rom. Kunsten er å komme unna med det, og da er det helt nødvendig at det er morsomt. Gaute ble nominert til årets morsomste på nett under humorprisen 2022, men vi har hørt at han er enda morsommere på scenen. Snorre vant årets humorspire under humorprisen, og har på kort tid vist seg å være en av de aller morsomste vi har i landet nå. Dette kan bli en høydare av standup forestillinger, sier Landbakk.

Fotball

Han legger til at Claus Lundekvam kommer til Kulturfabrikken 30. mai med sitt foredrag «En kamp til». Lundekvam var en meget respektert spiller i England og ble med sin profesjonalitet og imøtekommenhet en levende legende i Southampton hvor han også var Club Captain. Lundekvam har spilt 40 A-landskamper, og var jevnlig landslagskaptein.

– Claus forteller om kampen til å overleve sin tøffeste kamp, hans liv som profesjonell fotballspiller der jaget om å bli best og aldri være fornøyd. Man får høre om depresjonen og mangel på tilhørighet etter karrièren hvor fallhøyden for en toppidretts utøvere blir veldig stor. Samt livet i dag, gledene og det og leve med sykdommen, forteller Landbakk.