Skoler og hoteller over hele byen gjør seg klar for innsjekking av cirka 2.500 barn, ungdommer og foresatte. Siv Nummedal er en av de som har hovedansvar for overnatting på skolene under cupen.

– I år er det cupens 25-årsjubileum og vi får besøk av opp mot 200 lag som skal være med. Helt siden i fjor har denne cupen vært planlagt. Det er det største kortvarige arrangementet her i byen ut fra hvor mange mennesker som deltar. Dette er en cup som er preget av mye dugnadsarbeid for å få alt på stell. På grunn av dette har cupen fått et godt rykte på seg. Folk kommer tilbake fordi de trives godt, forteller Nummedal.

Disse skolene skal huse mange av spillerne:

  • Innlandet barneskole
  • Allanengen skole
  • Dalabrekka skole
  • Atlanten ungdomsskole
  • Atlanten VGS
  • Nordlandet ungdomsskole
  • Dale barneskole

Diskotek og badeland

Mange ansatte og frivillige hjelper til for at det skal være mulig å arrangere dette store arrangementet. Det å ta vare på 2.500 mennesker er ingen lett sak.

– Dette startet som en liten idé i 1999 hvor vi bare hadde 16 lag som deltok, siden det har det utviklet seg til en stor organisasjon. Det er bra at folk kommer tilbake. Jeg synes det er veldig spennende å se hvor langt cupen har kommet siden den startet, sier Nummedal.

De som sover over på skolene ligger på luftmadrasser. I tillegg til dette har de tilgang til diskotek og badeland. Det er satt av tid slik at de kan dra på en liten utflukt i byen i løpet av helga. Frokost og kveldsmat blir servert på skolene, men middag er det Braatthallen som har ansvar for.

God butikk

Med alle tilreisende er det forventet at også butikker og restauranter i byen får det travelt i helga.

Rosa Sørlie, daglig leder på Burger King, sier hun gleder seg til helgen.

– Vi har bestilt så mye varer vi har kapasitet til å ha på lager, og sørger for at vi har nok bemanning gjennom helga. I tillegg passer vi på at renholdsoppgavene blir gjennomført som vanlig og at kundene får en bra opplevelse. Vi er godt forberedt på en travel helg og mye ventetid, forteller Sørlie.

Hun forventer høyt trykk.

– Det er også spennende nå som vi har fått Foodora og Wolt i byen og vi venter en del bestillinger derfra. Det kommer nok til å koke skikkelig. Vi gleder oss til å servere varm og fersk mat til spillere, lagledere og ikke minst heiagjenger, sier hun.

Bildeserie

Herlig stemning på Okea Cup: – Den beste cupen!