Etter den overraskende avlysningen har Bryne bestemt seg for å vende hjemover til Jæren, bekrefter spiller Christian Landu Landu til Fædrelandsvennen.

Selv om han ikke vet så mye, tror Landu Landu det går mot at klubben får walkover i kvalifiseringen.

– Det har vært kaotisk, men man kjente med en gang man gikk ut på banen at det ikke var bra. Jeg vet ikke hva reglene eller prosessen er, men det går vel mot det, sa han til FVN.

– Det er synd for alle. Synd for supporterne, og synd for Start, fortsatte han.

Starts daglig leder Terje Marcussen sier til TV 2 at de ønsker å spille kampen i Skien søndag kveld.

– Vi kan spille der i morgen kveld hvis forbundet er med på det. Det henstiller jeg på det sterkeste. Det er virkelig fair play … Jeg blir forundret om det ikke skal avgjøres på banen i stedet for walkover. Da blir det en trist sorti for norsk fotball, sier Marcussen.

En beslutning i prosessen skal tas søndag ettermiddag, opplyser NFFs konkurransedirektør Nils Fisketjønn.

Farlig for spillerne

Vinneren av oppgjøret skal etter planen fortsette opprykkskvalifiseringen mot Kristiansund førstkommende onsdag.

Like før kampstart i Kristiansand ble det besluttet at kampen ble avlyst. Banen var kald og for hard.

– Dommeren bestemte at banen var farlig for spillerne. Vi har folk som er ansvarlige for banen. Vi får bare legge oss flate. Det er klart det handler om økonomi. Det er noen titalls tusen det koster. Det er problematisk, sa Starts sportssjef Magni Fannberg Magnússon til FVN.

– Flaut, pinlig og uvirkelig

Hovedtrener Sindre Tjelmeland opplyste overfor lokalavisen at klubben er i dialog med Norges Fotballforbund.

– Det er kjedelig. Vi var inne hos dommeren, og det kom sterke anbefalinger fra medisinsk rundt spillerne. Det er vanskelig å argumentere imot, og vi må godta det, sa Tjelmeland.

– Jeg har ikke hørt så mye om alternativene, men jeg har hørt at det skal komme noe relativt raskt. Det er dialog med NFF, la han til.

Tidligere Start-spiller og nåværende TV 2-ekspert Jesper Mathisen er sjokkert over hva som skjer i Kristiansand.

«Når man ikke trodde det kunne bli verre og enda mer komisk så klarer man faktisk det. Flaut, pinlig og uvirkelig», skriver han på X/Twitter.

Kampen skulle hatt avspark klokken 19.00.

Flere spekulerer i om Bryne får registrert seier og skal møte Kristiansund til neste kvalik-runde. Kampreglementet i NFF sier at arrangørens lag, som forsømmer sine forpliktelser, taper kampen:

§ 12-6. Forsømmelser fra arrangørens side

(1) Klubb som arrangerer en kamp plikter å stille reglementert bane og spillemateriell til fastsatt tid. Dersom kampen ikke kan startes senest 45 minutter etter fastsatt tidspunkt fordi arrangørklubben har overtrådt sine forpliktelser etter første setning, taper arrangørens lag kampen og kampresultatet settes til 0-3. Det samme gjelder i tilfeller der det er klubbens ansvar å stille dommer og dette ikke gjøres, jf. § 4-7 (3).

Ansvar

Bryne mener Start har ansvaret for å ha banen klar, og at et aktuelt scenario er at de blir tilkjent seieren og reiser til Kristiansund for å møte dem i neste kvalikkamp onsdag.

– Det er et scenario for oss. Det er deres ansvar. Dette er bare trist for Sindre Tjelmeland og spillerne, sier Bryne-trener Kevin Knappen til Fædrelandsvennen.

Laget kom til Kristiansand med 500 bortesupportere tidligere i dag. En drøy time etter at kampen egentlig skulle bli spilt, satte Bryne-leiren seg i bussen og reiste hjem.

Starts daglige leder Terje Marcussen svarer dette på spørsmål fra avisen om hvorfor undervarmen ikke ble slått på.

– Det ville også kostet oss omtrent 150.000 kroner å skru på undervarmen, og siden værmeldingene og temperaturen var god tidligere i uka, valgte vi å ikke gjøre det.