Det skriver VG onsdag kveld.

– Det er ikke noe drama knyttet til dette. Det føles riktig nå. Selv om AUF har vært mitt hjem halve livet mitt, og det selvfølgelig blir trist og vemodig å si takk for nå i oktober. Men en gang AUFer, alltid AUFer som vi sier! sier Hoem til VG.

Overfor avisen tar hun et kraftig oppgjør på vegne av landets unge samme dag som hun varsler sin avgang:

– Vi er den første generasjonen etter krigen som kan få færre muligheter enn foreldregenerasjonen.

– Det er de unge som er taperne i Norge i dag. Du ser det på boligmarkedet og ikke minst når det gjelder klimapolitikken, hvor det er vår generasjon og de neste generasjonene som rammes hvis temperaturen på kloden fortsetter å stige, sier Hoem til VG.

29-åringen har ledet Aps ungdomsorganisasjon i fire år.

Hva hun skal gjøre framover, vet hun ikke ennå.

– Først skal jeg være med på å legge en plan inn mot landsmøtet i AUF til høsten og mot landsmøtet i Ap neste vår, for hvordan vi skal gjenvinne unge velgere. Etter det aner jeg ikke, sier Hoem til VG.

– Altfor dårlig

Arbeiderpartiet falt fra med 9,5 prosentpoeng ved skolevalget sist, fra 26,5 i 2021 til 17,5 prosent i 2023. Både Høyre og Frp ble større.

Bare sju prosent av unge menn oppga etter valget i fjor at de stemmer Ap.

– Det er altfor dårlig, og det skal vi gjøre noe med. Men jeg vil nevne at vi fram til i fjor har vunnet skolevalget siden 2015, sier Hoem til VG.

– Gleder meg til hard jobbing

På sin Facebook-side skriver Hoem at AUF har vært hennes hjem siden hun var 14 år.

– Det er nå halve livet mitt. Det er i denne organisasjonen jeg har vokst opp. Det er her jeg hører til. Den følelsen og kjærligheten til AUF vil være like sterk resten av mitt liv. Kampen for en bedre verden er viktigere enn på lenge. Altfor mye går i feil retning. Unger bombes på Gaza, klimakrisa haster, vi unge mister troa på framtida. Solidaritet, fellesskap og rettferdighet trengs. Og for å få til det må vi ha et tydelig AUF som er klare til å gjøre det som må til for å forandre verden. Jeg gleder meg til hard jobbing med hele laget vårt hver eneste dag fram mot landsmøtet. Fordi AUF trengs hver eneste dag.