I dag kommer helse- og omsorgsminister Ingvild Kjerkol (Ap) til Kristiansund. Formålet med besøket er å håndtere situasjonen med fødeavdelingen ved sykehuset.

Der skal hun møte sykehusledelsen, tillitsvalgte og representanter fra Helse Midt-Norge.

– Kjerkol vil også invitere alle ordførerne i Nordmøre og Romsdal til et møte samme dag, melder Helse- og omsorgsdepartementet i en pressemelding.

Bunadsgeriljaen får ikke møte med Kjerkol, og oppfordrer i stedet folk til å møte opp utenfor sykehuset før statsråden kommer.

– Vi skal vise statsråden at vi er mange som kjemper for lokalsykehuset vårt, sier Marie Grødahl Brekkan, leder i Bunadsgeriljaen.

Ministerens program:

  • Kl. 11.00-14.30: Møte med fagfolk på klinikken, ledelsen i Helse Møre og Romsdal, ledelsen i Helse Midt-Norge og tillitsvalgte. Sted: Herman Døhlens vei 1, Kristiansund
  • Kl. 15.30-17.00: Møte med alle ordførerne i det kommende opptaksområdet til nytt sykehus for Nordmøre og Romsdal og Pasient- og brukerombudet. Sted: Servicetorget, Vågeveien 4 (Rådhusplassen)
  • Kl. 17.15: Møte med pressen Sted: Servicetorget, Vågeveien 4 (Rådhusplassen)

Tidens Krav er til stede under besøket. Pressen har ikke adgang til å komme inn på sykehuset før senere i ettermiddag, og det er heller ikke gitt pressetilgang på møtene som skal holdes utover dagen.

Vi kommer tilbake til mer.

Les også

Fødeavdelingen i Kristiansund: – Grunnen til at det ble slik, var en akutt, uforutsett hendelse. Og den hendelsen var meg