Fortsatt fare for butikkstreik – partene mekler på overtid

Handel og Kontor (HK), Parat og Negotia er fortsatt ikke enige med Virke om årets lønnsoppgjør. Meklingen fortsetter på overtid.

Da fristen gikk ut ved midnatt natt til tirsdag, var det klart at partene fortsatt ikke hadde kommet til enighet, får NTB opplyst.

Hvis meklingen ikke fører fram, opplyser Parat at virksomheter som Byggmakker, XL-Bygg, Løvenskiold/Maxbo, Montér, Gustav Pedersen og Optimera vil rammes av streik.

HK Norge varsler at de kommer til å ta ut sine medlemmer hos Travel Retail Norway på flyplassene i Oslo, Bergen og Trondheim. Dermed vil taxfreesalget kunne stenge på disse flyplassene.

For Negotias del kommer medlemmer i byggevarebedriften Gausdal Landhandleri og Imperial Brands til å tas ut.

Meklingen hos riksmekler Mats Wilhelm Ruland startet søndag klokken 10 etter at HK 11. april brøt forhandlingene om fornyelse av tariffavtalen i Landsoverenskomsten med Virke.

Les saken

Kvinne omkom etter trafikkulykke i Stange

Sent onsdag kveld i forrige uke ble fire personer sendt til sykehus etter en trafikkulykke med to biler i Ottestad i Stange. To av de involverte ble vurdert som alvorlig skadd.

Ulykken skjedde i krysset Kjonerudvegen/Gartnervegen like over klokken 22.

I de to bilene satt det henholdsvis én og tre personer.

Morgenen etter opplyste operasjonsleder hos politiet i Innlandet, Per Solberg, at samtlige ble kjørt til sjukehus som følge av ulykken; to til Hamar, en til Gjøvik, mens den siste ble tatt inn til sjekk.

Ifølge Solberg var det ikke meldt om høy hastighet i forbindelse med sammenstøtet. Alle de involverte var også ved bevissthet da nødetatene ankom.

Det hele skjedde som følge av brudd på vikeplikten.

Les mer

Leilighet sto i full fyr. 14 personer evakuert

Nødetatene rykket ut til Birkelundsbakken i Bergen etter melding om brann i 2230-tiden mandag kveld.

Først var det uvisst om det var personer inne i bygget, men like før midnatt fortalte Øystein Magnussen i politiet at ingen er savnet.

Det ble tidlig meldt om full fyr i leilighetsbygget på Nattland.

Brannvesenet sendte inn røykdykkere og startet samtidig med utvendig slukking. Det fortalte vaktkommandør Jostein Steinsland Hauge ved 110-sentralen i 23-tiden. Han sendte mannskaper fra fire stasjoner for å sikre nok kapasitet til å takle en eventuell storbrann i blokken.

Brannen ble knyttet til én leilighet, men også personer i nærliggende leiligheter ble evakuerte. Til sammen 14 personer, ifølge politiet.

Les mer

Brann i leilighet i Bærum

Det begynte å brenne i en leilighet på Rykkinn i Bærum mandag kveld. Én beboer skal ha hoppet ut for å evakuere seg selv.

Politiet meldte litt før midnatt at de hadde rykket ut sammen med brannvesen og helseressurser etter melding om røyk i en leilighet.

Til Budstikka opplyser brannvesenets 110-sentral få minutter senere at det er snakk om åpne flammer og en fult utviklet brann i en leilighet.

Les mer

Amerikansk universitet utestenger Palestina-demonstranter

Columbia-universitet i New York har begynt å suspendere propalestinske aktivister som har nektet å fjerne en teltleir på universitetsområdet.

Rektor Nemat Minouche Shafik sier i en uttalelse at dager med forhandlinger ikke har overbevist demonstrantene om å fjerne teltene, som er en protest mot Israels krigføring på Gazastripen.

– Vi har begynt å suspendere studenter som et ledd i den neste fasen av vår innsats for å sørge for sikkerhet på vårt område, sa talsperson Ben Chang mandag.

Ivy League-universitet på Manhattan har stått i sentrum for bølgen av Gaza-demonstrasjoner ved studiesteder over hele USA de siste ukene. Demonstrasjonene har ført til en intens debatt om hvor skoleledere skal sette skillet mellom ytringsfrihet og hatefulle ytringer.

Les mer

Tre politifolk drept i North Carolina – flere skadd

Fire politifolk er skutt og drept i byen Charlotte i North Carolina i USA. Også en antatt gjerningsmann er død.

Ifølge nyhetsbyrået AP fant hendelsen sted da den føderale politistyrken U.S. Marshals Service, med personell fra ulike enheter, var i ferd med å pågripe en mann på rømmen i en forstad.

Fire andre politifolk er skadd. Tre av de drepte var fra U.S. Marshals-styrken, mens den fjerde tilhørte det lokale politiet.

Mannen som var på rømmen, åpnet ild mot politiet og mistet selv livet i skuddvekslingen, ifølge politiet i Charlotte-Mecklenburg. Politiet ble også beskutt fra selve huset.

To andre mistenke er pågrepet. Situasjonen utspilte seg over en periode på tre timer.

– I dag er en helt tragisk da for byen Charlotte og for politiyrket. I dag mistet vi noen helter som jobbet for å holde samfunnet trygt, sier politisjef Johnny Jennings.

Les saken