Stor leteaksjon etter kvinne i 20-årene

Politiet igangsatte en leteaksjon natt til torsdag.

Klokka 01.31 melder politiet i sørøst at det er igangsatt en leteaksjon etter en kvinne i 20-årene i Porsgrunn.

Politiet søker med politimannskaper og redningshelikopter i området rundt Nystrand.

– Savnede er i 20-årene og mulig iført hettegenser, hvit jakke og en sort veske, sier operasjonsleder i Sørøst politidistrikt, Sigurd Edvardsen.

Klokken 02.18 melder politiet at savnede er funnet av søksmannskap, og blir ivaretatt av helsevesenet. Hun framstår fysisk uskadd.

Fire personer til sykehus etter trafikkulykke i Stange

Fire personer er sendt til sykehus etter en trafikkulykke med to biler i Stange onsdag kveld. Tre av de involverte er vurdert som muligens alvorlig skadd.

Operasjonsleder Per Solberg i Innlandet politidistrikt understreker imidlertid at skadegraden ikke er formelt avklart ennå.

– Men det er foreløpig vurdert mulig alvorlig skade på tre av de involverte, sier han til NTB.

Politiet mener føreren av den ene bilen har brutt vikeplikten og har derfor tatt beslag i førerkortet til en eldre kvinne, opplyser Solberg videre.

Det skal ha vært tre personer i én bil og én person i den andre bilen, ifølge Solberg.

Politiet meldte først om hendelsen klokken 22.24.

Brudd i oppgjøret for vektere

Natt til torsdag ble det brudd i forhandlingene om vekteroverenskomsten mellom NHO Service og Handel og Parat og Norsk Arbeidsmandsforbund.

– Vi ble ikke enige om det økonomiske resultatet for våre medlemmer, sier Parats forhandlingsleder Lars Petter Larsen i en pressemelding.

Det ble heller ingen løsning på vaktbransjens bruk av turnusvakter på kun tre timer.

USA sier de har skutt ned rakett og droner fra houthiene

Den USA-ledede koalisjonen i Rødehavet har skutt ned en rakett og fire droner houthiene i Jemen brukte til å angripe skip i regionen, opplyser USAs forsvar.

Litt før klokken 9 lokal tid skjøt et skip fra koalisjonen ned en rakett avfyrt fra et Houthi-kontrollert område i Jemen, opplyser USAs regionale forsvarskommando Centcom.

De sier målet for raketten trolig var det USA-registrert konteinerskipet Maersk Yorktown. Det er ikke meldt om personskader eller materielle skader i forbindelse med hendelsen.

Houthiene sier de angrep tre skip. I tillegg til Yorktown, var et amerikansk marinefartøy og det de beskriver som det israelske konteinerskipet MSC Veracruz, mål for angrepet. Sistnevnte er registrert i Portugal og befant seg natt til torsdag utenfor kysten av Somalia, på vei mot De forente arabiske emirater.

Siden november har houthiene utført en rekke angrep mot skip i Rødehavet. De sier de gjør det i solidaritet med palestinerne som kjemper mot Israel på Gazastripen.

Kristiansand vil øke Palmesus-leiepris

I et forslag til en ny leieavtale for Palmesus, må den populære festivalen betale for langt flere dager enn de har gjort tidligere.

– De benytter indrefileten av byen vår i høysesongen, og da er det viktig for oss at de bruker minst mulig tid på opp- og nedrigg. Denne avtalen gir dem økonomisk insentiv til det, sier arrangementsansvarlig Tore Løvland i Kristiansand kommune til Fædrelandsvennen.

Fram til nå har festivalen bare betalt for de dagene festivalen har vært arrangert, men nå ønsker kommunen å ta betalt fra den dagen opprigg startes og helt til den dagen nedrigg er ferdig.

I 2024 betaler Palmesus 572.961 kroner for leie av Bystranda i tre dager, men i forbindelse med opp- og nedrigg, legger festivalen beslag på området i rundt ti dager.

Løvland har skrevet en sak til politisk behandling om den nye foreslåtte leieavtalen, som skal gjelde fra og med 2025.