Hus brant ned på Frøya

Et hus brant ned på øya Frøya i Trøndelag, og brannen spredte seg til et fjøs.– Bolighuset er nedbrent og fjøset er halvveis nedbrent, sier operasjonsleder Kirsten Bergstrøm i Trøndelag politidistrikt til NTB.

Politiet har informasjon om at beboeren ikke er hjemme. Det var en nabo som varslet om brannen klokken 02.20, og da brannmannskapene kom fram, var huset overtent.

Etter det politiet vet, er det ikke dyr i fjøset som brenner.

Øya Frøya ligger i havgapet noen timers reisetid nordvest for Trondheim.

Les mer

Mekling på overtid i byggebransjen – mye arbeid gjenstår

Fristen for meklingen i byggebransjen har gått ut, og partene fortsetter på overtid. Blir de ikke enige, blir det storstreik med over 16.700 bygningsarbeidere.

Få minutter etter midnatt bekreftet mekler Carl Petter Martinsen hos Riksmekleren at partene fortsetter utover natten.

– Vi mekler på overtid. Det jobbes godt, og en viss bevegelse er det. Men det blir en lengre våkenatt, sier Martinsen til NTB.

Noen timer tidligere uttalte han at mye arbeid gjenstår.

– Det er masse å arbeide med her, både når gjelder økonomi og en del andre spesifikke spørsmål. Men vi er godt i gang, og partene har arbeidet godt, sa Martinsen tirsdag kveld.

16.700 bygningsarbeidere i går ut i streik onsdag hvis meklingen ikke kommer i mål. Meklingsfristen var midnatt.

Les mer

Enighet i det sentrale lønnsoppgjøret i Spekter

LO Stat og Spekter ble i natt enige i de sentrale forhandlingene for 55.000 LO-medlemmer i Spekter-området.

Alle får et generelt tillegg på 13.650 kroner per år. Oppgjøret er i tråd med frontfaget, det vil si lønnsoppgjøret i privat sektor mellom LO og NHO, som endte med en ramme på 5,2 prosent, skriver LO Stat i en pressemelding.

Forhandlingene i Spekter-området går over flere etapper. LO Stat og Spekter er nå blitt enige i de innledende og sentrale forhandlingene. Det skal nå forhandles videre lokalt med fagforeningene i virksomhetene.

– Mange opplever trangere økonomi, og økt kjøpekraft er det viktigste i årets lønnsoppgjør, sier Lise Olsen, nestleder i LO Stat og forhandlingsleder.

Les mer

Brann i flermannsbolig i Elverum

Det brenner i en flermannsbolig i Elverum, melder politiet. Nødetatene er på stedet og jobber med å få oversikt over beboerne.

Politiet ble varslet om brannen klokka 4.53 onsdag morgen.

Les mer

Brann i båt på Karmøy

Nødetatene rykker ut på melding om brann i en båt som står på land i nærheten av boliger. Skal ikke være spredningsfare til nærliggende boliger, men er meldt om en del røyk i området. Brannvesenet har slukket brannen. Politiet gjør undersøkelser på stedet. Kilde: Sør-Vest politidistrikt.

Metal-platesjappe i Oslo rammet av brann

Bygget som huser platesjappa Neseblod Records i Gamlebyen, ble rammet av brann tirsdag kveld. Brannen ble slukket raskt, men eierne frykter at historisk materiale har gått tapt.

– Det er uklart hva som har skjedd. Jeg står utenfor nå og kan ikke gå inn i lokalet, som er veldig røykfylt. Derfor aner jeg ikke omfanget av skadene, sa Grethe Neseblod til VG i 23-tiden tirsdag kveld.

Les mer

Én av tre pasienter på norske sykehus er underernært

Én av tre pasienter på norske sykehus er underernært, ifølge en forskningsrapport. Halvparten av de underernærte er kreftpasienter.

– Det er overraskende at tallene er så høye. Vi trodde det var en viss risiko for underernæring i sykehus, men vi har ikke hatt så tydelige tall før, sier Ingvild Paur ved Nasjonal kompetansetjeneste for sykdomsrelatert underernæring til Aftenposten.

Norske forskere står bak rapporten, som er basert på undersøkelser av fire store sykehus i Norge.

Underernærte pasienter har større risiko for komplikasjoner, og alle pasienter har rett til tilpassede ernæringstiltak.

Les mer