Asker kan bli skatteparadis

Asker kommune vurderer å kutte den kommunale delen av formuesskatten. Nå skal eksterne konsulenter utrede konsekvensene av å kutte eller fjerne skatten.

Historisk sett har Asker kommune hatt en stor konsentrasjon av folk med store formuer, noe som har betydd mye for kommunekassa. I 2022 utgjorde den kommunale andelen av formuesskatten i kommunen 526 millioner kroner, over fem prosent av kommunens inntekter.

Nå vurderer det politiske flertallet i kommunen å følge eksempelet til Bø i Vesterålen og kutte den kommunale formuesskatten, skriver Klassekampen. Formannskapet har vedtatt å hyre inn eksterne konsulenter til å utrede konsekvensene av å kutte eller fjerne skatten.

Les mer

Fylkeskommune stenger all kameraovervåking

Alle fylkeskommunale virksomheter i Østfold har fått beskjed om å stenge all kameraovervåking. Dette for å sikre at overvåkingen er i henhold til personvernreglementet.

I en melding fra Østfold fylkeskommune til alle fylkeskommunale virksomheter heter det at «all overvåking med fastmonterte kameraer ved fylkeskommunale virksomheter opphører umiddelbart», skriver NRK.

Også fagskoler, folkehøyskoler og Østfold kollektivtrafikk har fått beskjed om å skru av kameraene.

Fylkeskommunen er usikre på om kameraene kan være i strid med personvernforordningen, også kjent som GDPR. De har ikke hatt en sentral oversikt over alle kameraer, og innrømmer at rutinene ikke har vært gode nok, ifølge NRK.

– For å sikre at personvernet til den enkelte var tilstrekkelig ivaretatt valgte vi derfor å stenge alle kameraer med umiddelbar virkning, sier avdelingsdirektør Ann Cathrin Guldberg.

Les mer

Kolonnekjøring over Hardangervidda

Uvær fører mandag til at det kjøres kolonnekjøring på riksvei 7 over Hardangervidda.

– Det innføres kolonnekjøring grunna uvær, skriver Vegvesenet på sine nettsider.

Første kolonne går klokken 7 mandag morgen.

Les saken

Mann startet brann på Bernie Sanders kontor i Vermont

En mann er pågrepet, siktet for å ha startet brann ved kontoret til senator Bernie Sanders i Vermont, ifølge amerikanske myndigheter.

Den 35 år gamle mannen gikk fredag inn i bygget som huser Sanders' kontor i Burlington. Kamerabilder viser at han sprayet en væske på gulvet nær døren til kontoret før han tente på, opplyser den føderale statsadvokaten i Vermont.

Sprinkleranlegget ble raskt aktivert i flere etasjer mens mannen tok seg ut av bygget. Det var flere inne på kontoret, men ingen ble skadd, selv om døra og de omkringliggende delene av bygget ble skadd i brannen.

Les mer

Tre meldes drept i israelsk angrep sør i Libanon

Tre mennesker ble drept, blant dem en kommandør i Hizbollahs elitestyrke Radwan, i et israelsk angrep sør i Libanon, opplyser kilder til Reuters.

Det var i landsbyen al-Sultanyah angrepet fant sted, opplyser to sikkerhetskilder til nyhetsbyrået. Hizbollah og Israel har beskutt hverandre på tvers av Libanons sørgrense siden 8. oktober i fjor, dagen etter Hamas-angrepet mot Israel.

Les saken