Bilfører kjørte fra politiet i Lillesand – omkom

(Nettavisen): En person kjørte av veien i Lillesand etter å ha kjørt fra politiet, og omkom etter å ha mottatt helsehjelp.

Utforkjøringen skjedde da politiet ved 3-tiden ønsket å stanse og kontrollere bilen etter at den hadde kjørt vinglete på E18 fra Kristiansand i retning Lillesand.

Politiet i Agder meldte på «X» at bilen satte opp farten, og at politipatruljen la seg langt bak på grunn av den høye hastigheten. Bilen svingte deretter av mot Lillesand, der den møtte en annen patrulje. Ifølge politiet fikk aldri denne startet noen forfølgelse før bilen forsvant ut av syne.

Klokken 3.23 fikk politiet melding om en bil som hadde kjørt av veien ved Skuggevik i Lillesand. Dette viste seg å være samme bil som like i forkant hadde kjørt fra politiet. Politiet opplyste først at vedkommende var ute av bilen og oppegående da helsepersonell utførte tilsyn.

Les mer

Kraftig brann i Bærum – bolig ubeboelig

Det brant kraftig i en bolig i Ringstabekk i Bærum natt til tirsdag. Boligen er ikke lengre beboelig ifølge politiet.

– Nødetatene er på vei til Ringstabekk etter bekreftet melding om brann i enebolig. Alle beboere skal ha evakuert seg ut fra boligen, skriver politiet i Oslo på X klokken 04.10.

Ti minutter senere meldes det at nødetatene er på stedet og at det brenner kraftig i boligen.

Alle beboere har kommet seg ut av boligen og fremstår uskadde. De ivaretas av ambulanse.

Klokken 04.38 har brannvesenet fått kontroll på brannen.

Les saken

Les også: «Farefull kjøring» på E39: Politiet rykket ut og stanset tre biler

Sindre Finnes mistet faren i påsken

Sindre Finnes' far, Jonny Edvin Finnes, døde palmesøndag. Han ble 89 år gammel.

– Han døde hjemme i Ålesund, på sykehjemmet der han har bodd den siste tiden. Far var helt klar i hodet inntil siste dag, sier Finnes i en uttalelse til VG.

Jonny Edvin Finnes jobbet som kontorsjef og fikk kongens fortjenstmedalje i 2004, som gis til personer som har utført et verdifullt arbeid for samfunnet.

Høyre-leder Erna Solberg (63) og hennes mann Sindre Finnes (59) hadde akkurat startet påskeferien da de mottok dødsbudskapet.

– Det er klart det har vært en annerledes påske. Det er mange tanker og vemod som melder seg i en sådan stund. Det gjør godt å vite at far har hatt et rikt og langt liv, sier Finnes til VG.

Les saken

Fem hjelpearbeidere skal ha blitt drept i israelsk angrep

Fem ansatte i World Central Kitchen er drept i et angrep på Gaza, ifølge myndighetene. De skal være fra Polen, Irland, Australia, Storbritannia og de palestinske områdene.

De fem hjelpearbeiderne ble drept i et israelsk luftangrep mot Deir al-Balah, opplyste informasjonskontoret til de Hamas-styrte myndighetene sent mandag.

Også en palestiner skal ha mistet livet. Ifølge nyhetsbyrået DPA, som viser til avisa Times of Israel, er de døde utenlandske hjelpearbeiderne fra Polen, Australia, Irland og Storbritannia.

Det israelske militæret (IDF) opplyser at hendelsen skal granskes på høyeste nivå og – omtaler den som «denne tragiske hendelsen».

– IDF gjør en omfattende innsats for å sørge for trygg levering av humanitær hjelp og har jobbet tett med WCK i deres livsviktige innsats for å skaffe mat og humanitær hjelp til Gazas befolkning, heter det i en melding på X, tidligere Twitter.

Også organisasjonen selv omtaler hendelsen.

Les mer

Trump har stilt garanti for gigantbeløp – unngår at eiendeler beslaglegges

Tidligere president Donald Trump har stilt garanti for 175 millioner dollar i bedragerisaken og unngår at eiendommene hans beslaglegges.

Beløpet tilsvarer om lag 1,9 milliarder norske kroner.

Den tidligere presidenten blitt beordret til å betale en bot på 454 millioner dollar, noe han i februar hevdet han ikke var i stand til. I forrige uke fikk han imidlertid utsatt betalingsfrist mot at han betalte en kausjon på 175 millioner dollar innen ti dager.

Trump er ilagt boten for å ha blåst opp verdier i selskapet sitt for å sikre seg bedre betingelser hos banker og forsikringsselskaper – og for å ha redusert dem for å slippe skatt.

Kausjonen hindrer New Yorks justisminister Letitia James fra å gå etter Trumps eiendommer, deriblant skyskraperen Trump Tower i New York, det enorme golfanlegget i Westchester og eiendommen Mar-a-Lago i Florida.

Trump har anket dommen, og betalingsutsettelsen gjelder fram til saken er ferdig behandlet.

Les saken