(Nettavisen):

Telefonproblemer rammet nødtelefonen

Både politiet og Statens vegvesen hadde telefontrøbbel natt til onsdag, men problemene ble meldt rettet ved 1.30-tiden.

Både Oslo og Innlandet politidistrikt meldte ved 1-tiden at de hadde problemer med telefonlinjene og trøbbel med å motta samtaler, men feilen var rettet etter en halv times tid.

Problemene rammet også samtlige veitrafikksentraler. Politiet opplyste først at nødtelefonen 112 fungerte hele tiden. Det stemmer ikke.

Mellom cirka klokken 1 og 1.30 har det vært ustabilitet med politiets telefonnummer 02800 og 112. Systemene er nå i ferd med å stabilisere seg, opplyste Politidirektoratet ved 2.30-tiden.

– Det er alvorlig når innbyggerne ikke kan nå politiet, selv om det kun er snakk om en kort periode. Heldigvis ser det ut som linjene er i ferd med å stabilisere seg. Politiets IT-enhet vil sammen med teleoperatør fortsette å overvåke situasjonen utover natten, sier stabssjef Lars Aune i Politidirektoratet (POD).

Politiets samband og nødnett har fungert i perioden hvor det har vært ustabilitet.

Les saken

Over 4000 rammet av strømbrudd i Bærum

Nesten 4400 husstander i Bærum, fra Gjettum og ned til Sandvika, var rammet av et lengre strømbrudd natt til onsdag.

Strømbruddet skjedde klokken 1.32 og mannskap jobber med å lokalisere og rette feilen, opplyser nettselskapet Elvia.

Etter halvannen time, like etter klokken 3 var strømmen i området tilbake.

Les saken

Offisielle tall: Flertall av russerne i Norge stemte på Putin

Ifølge offisielle tall stemte nesten seks av ti russere i Norge på Vladimir Putin. Andelen var lavest i Oslo.

Putin fikk 58,14 prosent av stemmene, ifølge de offisielle tallene. I alt stemte 568 russere i Norge på Putin, skriver Aftenposten.

Russiske borgere kunne delta i valget ved den russiske ambassaden i Oslo, konsulatet i Kirkenes og konsulatet i Barentsburg på Svalbard.

I alt 5,2 prosent av dem – 1176 velgere – mottok stemmesedler. Og i denne gruppen fikk Putin 58,14 prosent av stemmene.

De offisielle tallene viser også at en rekordhøy andel av stemmesedlene var ødelagt. Russere i Oslo stemte mest «opposisjonelt». Her fikk Putin 49,85 prosent av stemmene. Hver femte stemmeseddel fra Oslo ble skadet.

I Kirkenes og Barentsburg fikk Putin 82,61 prosent og 75,38 prosent av stemmene.

Les mer

Seks evakuert etter røykutvikling i bolig i Fredrikstad

Politiet i Fredrikstad fikk ved 03.45-tiden natt til onsdag melding om branntilløp/røykutvikling i en bolig i Søndre Frydenbergvei sentralt i østfoldbyen.

– Ingen ble skadet, men seks beboere er evakuert til alternativ bolig. Har trolig startet i et "hoverboard" som var på lading. Boligen er nå ikke beboelig grunnet røykskader, opplyser operasjonsleder Pål Bjelland ved Øst politidistrikt.

Nødetatene ferdige på stedet og politiet oppretter sak, opplyser Bjelland.

Les saken

Norge det minst lykkelige landet i Norden enda en gang

Nok en gang rangeres Norge som det minst lykkelige landet i Norden på FNs lykkekåring. Finland topper listen for sjuende år på rad.

Danmark, Island og Sverige følger på de tre plassene bak Finland. Norge blir slått også av Israel, der undersøkelsen ble gjennomført etter Hamas-angrepet og gisseltakingen i oktober i fjor.

World Happiness Report er en rapport utarbeidet sammen med FN og omtales gjerne som FNs årlige lykkerapport. Den måler hvordan folk i de ulike landene opplever lykke og livskvalitet. Nytt denne gang er at rapporten nå også vurderer livskvalitet i ulike faser. Rapporten avdekker store forskjeller

Les mer

Biden og Trump vant nominasjonsvalg i fire delstater

USAs president Joe Biden (81) og hans republikanske rival Donald Trump (77) vant som ventet nominasjonsvalgene i delstatene Ohio, Illinois, Kansas og Arizona.

I tillegg til å vinne Det republikanske partiets nominasjonsvalg i Ohio, Illinois, Kansas og Arizona, har Trump vunnet sin hjemstat Florida.

Det demokratiske partiet avholdt også nominasjonsvalg i de samme delstatene tirsdag, bortsett fra Florida. Der har partiet avlyst nominasjonsvalget og i stedet har besluttet å gi alle de 224 delegatene i delstaten til Biden. Det er et uvanlig steg å gå til for et parti med en sittende president som søker gjenvalg, påpeker nyhetsbyrået AP.

Trump, som er bosatt i Florida, avla stemme i Palm Beach tirsdag.

– Jeg stemte på Donald Trump, sa Trump til journalister på stedet.

Trump og Biden fremstiller hverandre som en trussel mot Amerika. 77 år gamle Trump beskriver 81 år gamle Biden som mentalt uskikket. Biden har på sin side beskrevet Trump som en trussel mot demokratiet etter forsøket på å endre valgresultatet i 2020, og for å hylle autoritære ledere i utlandet.

Les saken