(Nettavisen): Hold deg oppdatert: Få Nettavisen-appen til iPhone her og til Android her!

Full fyr i bolighus i Hustadvika

Klokken 03.49 natt til tirsdag melder politiet i Møre og Romsdal om en brann i et uthus i Hustadvika ved Molde, med fare for spredning til hovedhuset.

Det skal ikke være noen personskade. Alle skal være ut av huset og i kontakt med nødetatene på stedet. Det er ikke behov for å evakuere flere boliger per nå.

En beboer har fått i seg noe røyk i forbindelse med forsøk på å slukke brannen.

Les mer

Huseier må punge ut etter dødsbrann i Oppdal

Eieren av bygningen som brant i Oppdal høsten 2022 er bøtelagt for ulovlig utleie og får inndratt over 100.000 kroner. Et foreldrepar omkom i brannen.

En mann og en kvinne, begge polske statsborgere, mistet livet i brannen i Oppdal tidlig på morgenen 8 oktober 2022. Deres 15 år gamle sønn klarte å redde seg ut av bygget.

Men bygningen som brant var ikke godkjent som bolig, skriver Adresseavisen.

Eieren, en mann i 50-årene, fikk i februar et forelegg på 35.000 kroner for overtredelse av plan- og bygningsloven. I tillegg er det besluttet en inndragning på 122.500 kroner – leieinntekter som påtalemyndigheten mener mannen har fått ved utleie av bygget som brant i 2022.

Les mer

Voldshendelse i Stavanger – mann sendt til sykehus

En mann i femtiårene er sendt til sykehus etter en voldshendelse i Stavanger natt til tirsdag.

Ca klokken 01.25 ble politiet varslet om en pågående voldshendelse på Torget i Stavanger. Det opplyserpolitiet i Sør-Vest på X klokken 02.32.

Politiet kom til stedet like etter, og fikk pågrepet formentlig gjerningsperson. Gjerningspersonen skal være en mann i 20-årene.

Les mer

Brann i garasje i Ringsaker

Klokken 03.02 fikk nødetatene melding om brann i en privatgarasje i Ringsaker kommune på Hedmarken.

Politiet i innlandet opplyste om hendelsen på X klokken 03.31.

– Det brenner i to biler og i taket. Brannvesenet og politiet er på stedet. Det skal ikke være fare for spredning til bolighus, skriver politiet i meldingen.

Les saken

Brann i enebolig i Ålesund

Nødetatene har rykket ut til brann i enebolig i Breivika i Ålesund.

– Det er uvisst om det er spredningsfare. Slukking er iverksatt, opplyser politiet i Møre og Romsdal på X.

Beboere og dyr er ute av huset, blir sjekket av helse. Røykdykkere inne i boligen. Røyken fra brannen trekker nordvestover over hus i den retningen, fremstår ikke som behov for evakuering av andre boliger, opplyser politiet klokken 04.46.

To beboere er kjørt til legevakt, da de har vært eksponert for røyk.

Les saken

Syria melder om israelsk rakettangrep nær Damaskus

Israel har gjennomført rakettangrep mot militære mål nær Damaskus, ifølge det syriske forsvarsdepartementet.

Syrisk luftvern klarte å skyte ned noen av rakettene. Raketter som traff de militære målene, førte til noen materielle skader, ifølge uttalelsen fra syriske myndigheter.

Israel pleier ikke å kommentere enkeltangrep, men har flere ganger sagt at de ikke vil la erkefienden Iran, som også støtter Syrias leder Bashar al-Assad, øke sin tilstedeværelse i landet.

Siden borgerkrigen brøt ut i 2011 har Israel gjennomført hundrevis av angrep mot mål i Syria, primært mot Iran-støttede styrker, blant dem Hizbollah, og mot det syriske forsvaret. Iranskstøttede Hizbollah regnes som alliert av Hamas.

Les saken