Hold deg oppdatert: Få Nettavisen-appen til iPhone her og til Android her!

Tre biler ødelagt i garasjebrann utenfor Drammen

Minst tre ble ødelagt i en garasjebrann på Berger, rett sør for Svelvik i Drammen kommune, søndag kveld.

Nødetatene fikk melding om brannen klokken 22.22. Det var aldri fare for at brannen skulle spre seg til bolighusene i området.

– Vi har fått melding om tre ødelagte biler. Hele garasjerekken på åtte garasjer er trolig gått tapt. Om det står noe igjen, må det nok rives, sier oppdragsleder Jørn Vegard Kaasa i Sørøst politidistrikt til NTB.

Han forteller at politiet har en hypotese om brannårsak, og det er ikke mistanke om ildspåsettelse.

Brannmannskapene drev fortsatt med etterslokking på stedet ved 2-tiden natt til mandag.

Les saken

Låve overtent i Kragerø

En gammel låve i Kragerø som blant annet brukes som overnattingssted er overtent, og vil sannsynligvis brenne til grunnen.

Politiet har ingen grunn til å tro at det er personer inne i bygget, men kan heller ikke utelukke det.

Det er etablert en 300 meters sikkerhetsavstand.

Les mer

Ektepar i 70-årene tiltalt for grov mishandling av psykisk syk kvinne

Bak tiltalen ligger forhold som handler om forbønn og demonutdrivelse. Det bekrefter de tiltaltes advokater overfor avisen Dagen.

Hendelsene omtalt i tiltalen skal ha skjedd mens den fornærmede, en kvinne i 30-årene, bodde hos ekteparet fra Hallingdal i et halvt år. I tiltalen beskrives kvinnen som alvorlig psykisk syk da hun bodde hos ekteparet.

«Mishandlingen er grov fordi det særlig legges vekt på dens varighet og at den er begått mot en forsvarsløs person», heter det.

Paret anklages for å ha unnlatt å sørge for at kvinnen fikk nødvendig helsehjelp og behandling i tillegg til fysisk og psykisk vold.

Volden besto blant annet i å slå kvinnen over hendene med en sko. Videre i tiltalen heter det at paret låste kjøleskapet og tapet over vannkranen slik at hun ikke kunne spise og drikke slik hun ønsket. I tillegg anklages paret for å ha filmet og fotografert kvinnen naken til tross for protester fra kvinnen.

Les mer

Israelske styrker inntar Shifa-sykehuset i Gaza by – jakter på Hamas-topper

Det israelske forsvaret (IDF) har natt til mandag innledet en militæraksjon på Shifa-sykehuset i Gaza by der de tror Hamas-ledere skal oppholde seg.

IDF kunngjorde aksjonen natt til mandag. Den gjennomføres på grunnlag av etterretningsopplysninger om at høytstående Hamas-medlemmer skal oppholde seg i bygningen, skriver Haaretz.

– IDF gjennomfører en høypresisjonsaksjon på et begrenset område på Shifa-sykehuset etter å ha fått konkret bevis som krevde umiddelbar handling, sier IDFs talsmann Daniel Hagari.

– Vi vet at høytstående Hamas-terrorister har omgruppert seg inne på sykehuset og at de bruker det til å lede angrep mot Israel. Vår krig er mot Hamas og ikke mot Gazas befolkning, sier Hagari.

– Det er ingen krav om at pasienter eller ansatte må evakuere sykehuset, men det er og vil alltid være rømningsvei for andre sivile som vil forlate sykehuset, legger han til.

Les mer

Putin sier at vestlige styrker i Ukraina kan utløse risiko for tredje verdenskrig

Verden kommer til å stå på randen av en ny verdenskrig hvis Vesten sender styrker til Ukraina, sier Russlands president Vladimir Putin.

– Dette kan føre verden til randen av tredje verdenskrig, sa Putin på spørsmål fra en Reuters-journalist på en pressekonferanse søndag kveld.

Frankrikes president Emmanuel Macron har ved minst to anledninger de siste ukene sagt at han ikke utelukker at det kan bli utplassert vestlige bakkestyrker i Ukraina på et senere tidspunkt. Macrons uttalelser har blitt avvist av en rekke vestlige land, mens land i Øst-Europa har gitt Macron støtte.

Reuters spurte Putin om Macrons uttalelser, samt risiko og sannsynlighet for en konflikt mellom Russland og Nato.

– Alt er mulig i den moderne verdenen, svarte Putin.

Les mer