Bolighus brant ned etter at fjøsbrann spredte seg i Steinkjer

Fire bygninger brant ned da en fjøsbrann i Steinkjer spredte seg natt til onsdag. Fem geiter som var i fjøset, brant inne. Det er ikke meldt om personskader.

– Samtlige hus på gården brenner ned, opplyser politiet like før klokken 2.30.

Da nødetatene kom til stedet, sto fjøset i full fyr.

Brannmannskapene forsøkte å berge bolighuset på gården. Men brannen spredte seg etter hvert til huset og videre til et stabbur og et fjerde bygg.

Alle bygningene brant ned.

Klokken 01.13 skriver politiet at fjøset overtent.

Høyem sier det befinner det seg flere geiter i fjøset, og at det dessverre ikke er mulig å redde dyrene.

Fem av de ti geitene som var i fjøset, brant inne.

Tre personer som bor på gården – to voksne og et lite barn – kom seg ut av boligen og i sikkerhet.

Politiet i Trøndelag fikk melding om hendelsen klokken 00.35.

Les saken

Israels forsvarssjef: Angrep på hjelpearbeidere skyldtes feilidentifisering

En feilidentifisering under vanskelige forhold førte til luftangrepet der sju hjelpearbeidere døde på Gazastripen, opplyser Israels forsvarssjef Herzi Halevi.

Halevi kunngjorde resultatene av den innledende granskningen av saken onsdag. Han kaller hendelsen «en alvorlig feil».

– Det var en feil som kom av en feilidentifisering på natten i en krig under veldig vanskelige forhold. Det skulle ikke ha skjedd, sier forsvarssjefen.

Han ga ingen ytterligere opplysninger om granskningen, men forteller at et uavhengig organ skal gjennomføre en grundig etterforskning, som skal avsluttes i de kommende dagene.

Tidligere har statsminister Benjamin Netanyahu opplyst at hjelpearbeiderne mistet livet i et utilsiktet angrep fra Israel.

World Central Kitchen (WCK) har bekreftet at sju av deres medarbeidere, inkludert den palestinske sjåføren, ble drept i et israelsk angrep mot Deir al-Balah. Organisasjonen var i gang med å frakte ut 100 tonn nødhjelp til sultrammede palestinere.

Les mer

Person hentet opp av vannet i Oslo etter søk

Politiet ble varslet via brannvesenet om at en person var observert i vannet klokken 1.32. Like før klokken 2 ble det opplyst at en person var hentet opp.

Nødetatene rykket natt til onsdag ut etter melding om at en person skal befinne seg i vannet på Sjursøya i Oslo.

Politiet meldte om utrykningen klokken 1.43 natt til onsdag.

Det gjennomføres søk i området, opplyser politiet i Oslo på X.

Klokken 01.58 skriver politiet i en oppdatering at en person er hentet opp av vannet og ved bevissthet.

Operasjonslederen sier personen framsto å ha vært i vannet en stund, og at vedkommende er fraktet til sykehus med ambulanse.

Schalla-Aasen sier de ikke har noen informasjon som tilsier at det er flere personer i vannet, men at det har blitt gjennomført søk for å avklare dette.

Les mer

Én død og over 50 skadde etter jordskjelv ved Taiwan

Et jordskjelv med en styrke på 7,7 er registrert utenfor kysten av Taiwan, mot Japan. I Taiwan meldes det om én død og over 50 skadde.

Det er Taiwans brannvesen som melder dette, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Japans meteorologiske institutt meldte først at skjelvet onsdag hadde en styrke på 7,5, men dette ble noe senere oppjustert.

Taiwans meteorologiske myndigheter oppgir styrken til å være 7,2. Skjelvet rammet rundt klokka 8 onsdag morgen lokal tid, noe som tilsvarer klokka 2 norsk tid.

Vitner melder ifølge nyhetsbyrået Reuters om at det kraftige skjelvet var merkbart i Taiwans hovedstad Taipei, der strømmen er borte i flere områder.

Les mer

Seire som ventet for Biden og Trump

Joe Biden og Donald Trump har gått til topps i de respektive nominasjonsvalgene i delstatene Rhode Island, Connecticut, New York and Wisconsin.

Primærvalgene i de fire delstatene tirsdag hadde i stor grad bare symbolsk verdi, ettersom begge kandidater har sikret seg nominasjonene i sine partier.

Seirene var ikke overraskende, men gir en pekepinn på entusiasmen blant kjernevelgerne i forkant at presidentvalget i november.

Biden har møtt motstand fra aktivister som oppfordrer demokratene til å stemme mot ham for å vise sin misnøye med håndteringen av krigen mellom Israel og Hamas. På republikansk side har Trump-kritikere stemt på motkandidater som allerede har trukket seg fra nominasjonskampen.

Les saken