Nærings- og fiskeridepartementet deler ut 2,1 millioner kroner i støtte til 24 kommuner som har søkt om å organisere sommerjobb på sjøen for ungdom.

Blant dem er fem kommuner fra Nordmøre, inkludert Hustadvika.

De øvrige er Aure, Averøy, Kristiansund og Smøla.

– Det er flott å se at så mange kommuner ønsker å satse på disse prosjektene. Jeg vet at prosjektene krever mye ressurser i kommunene og håper at støtten vi gir kommer godt med, sier fiskeri- og havminister Marianne Sivertsen Næss i en pressemelding om tildelingen.

Totalt er det søkt om støtte for at 330 ungdommer skal få sjansen og prøve fiskeriyrket. Blant de fem kommunene på Nordmøre er det økt om totalt 61 plasser. 16 i Hustadvika, 12 i både Aure, Averøy og Kristiansund mens det er søkt om støtte til ni plasser i Smøla kommune.

Til dette har departementet gitt de fire førstnevnte kommunene 100.000 kroner i støtte og 75.000 kroner til Smøla, totalt 475.000 kroner til de fem kommunene.

Dette er en ny løsning for året. Tidligere har departementet delt ut den samme summen til alle kommunene, uavhengig av antallet deltakere i hver enkelt kommune.

– Vi har hørt på tilbakemeldingene fra kommunene og har valgt å gi støtte etter en gradert løsning. Den kommunen som tilbyr 50 plasser får mest i støtte, og så justeres summen etter hvor mange ungdommer kommunen klarer å tilrettelegge for. Alle kommunene som vil gjennomføre prosjektet får støtte, sier fiskeri- og havministeren.

I 2022 var det seks ungdommer på Nordmøre som fikk sommerjobb på sjøen gjennom denne ordningen. I fjor var det tallet økt til hele 36 stykker. Og i år kan det øke markant igjen.

Vil leie inn skipper og båt til ungdommen