– Jeg tar gjerne en «Ole Brumm» og sier ja takk begge deler. Men må jeg velge, tar jeg mye heller ett poeng mot Ham Kam søndag enn avansement i cupen. At KBK holder seg i Eliteserien er så utrolig viktig for byen og for Nordmøre, sier Terje Wiik.

Podkasten er laget av Eirin Liabø Røbech, Rune Edøy og Trygve Strand Joakimsen for Tidens Krav.

Den tidligere styrelederen og sportslige lederen i Kristiansund Ballklubb er gjest i den ferskeste episoden av Rundspilt, som blant annet tar for seg 2-2-kampen mot Strømsgodset, onsdagens cupkamp borte mot samme motstander, og den kommende serierunden hjemme mot HamKam.

Edøy er selvsagt enig i at poengfangst i Eliteserien er uhyre viktig, men TKs sportsansvarlig gir seg ikke på at han mener at KBK bør sette alle kluter til og prioritere cupen høyest.

– Jeg vil oppleve KBK på Ullevaal før jeg går i grava! sier Edøy.

Denne gangen var det ingen grunn til å krangle, men ny nedtur for Willumsson

Legger Binni-saken død

Spillerstall og hvor godt/dårlig KBK er besatt med spillere – særlig defensivt på banen – blir også et tema i Rundspilt-episode nummer seks.

Mens Edøy er krystallklar på at det er for tynt i rekkene, mener Wiik at KBK-trener Amund Skiri er flink til å «vanne» de spillerne han har til rådighet – og at de urutinerte ungguttene kommer til å ta enorme steg når de får sjansen.

Brynjolfur Willumsson blir nok en gang et hett samtaleemne: Islendingen tegnet seg på scoringslista og leverte en god kamp mot Godset, og gjorde på mange måter opp for straffestjelingen i forrige serierunde. Nå legges Binni-saken død.

– Binni er en utrolig kul fyr. Det må være lov å si, fastslår Edøy.

Alt dette, og mye mer – blant annet Terje Wiiks bokprosjekt som kommer neste sommer – hører du i denne ukens Rundspilt.

Flagging og fest i bygda

I bokprosjektet samler Wiik historier fra hele fotball-Nordmøre. Vi får blant annet bli med tilbake til den tiden det samlet seg rundt 1.000 tilskuere på Bruhagen til lokaloppgjøret i 5. divisjon mellom AK og Kårvåg.

– Det var stort. Begge lag kjempet om opprykk. Gjestene stakk av med seieren, det var flagging hele veien til Kårvåg, og det var fest i bygda hele den natta, forteller Wiik.

– Boka handler om å ta vare på den fantastiske historien vi har for fotball på Nordmøre, ikke minst alle de menneskene som har betydd så mye for så mange, sier han.

Du finner podkasten Rundspilt på Spotify og tk.no, og andre steder du lytter til podkast.

Slik kan du lytte til våre podkaster

Den enkleste måten å lytte til Tidens Kravs podkaster på, er å gjøre det gjennom en av de mange podkast-appene.

Har du +Alt abonnement så anbefaler vi Untold. Her finner du både Klokere Klokest, Rundspilt og Saltvannskaffe, samt en rekke eksklusive podkaster kun for abonnenter.

Bruker du allerede en strømmetjeneste finner du også våre podkaster på:

Husk å følg podkastene der du lytter for å enkelt få med deg de nyeste episodene!

Følg oss også Tidens Krav på Instagram – her poster vi morsomme klipp fra podkastene.

Hør de andre episodene av Rundspilt her