Kristiansund er tippet av både VG , Dagbladet , Nettavisen og TV 2 til å rykke rett opp igjen til Eliteserien, mens Jerv blir spådd mellom 5.- og 3.-plass på tabellen.

Likevel fikk begge lagene en fryktelig start på sesongen med hjemmetap for henholdsvis Fredrikstad (0-1) og Ranheim (1-2).

– Jeg synes vi er gode den første lille halvtimen. Da har vi kampen der vi ønsker og kunne scoret både ett og to mål, men Fredrikstad er godt organisert og temmer oss, forklarte KBK-trener Christian Michelsen til Tidens Krav.

Jerv-trener Arne Sandstø var også skuffet etter å ha tapt serieåpningen.

– Det er for tamt. Det er for dårlig tempo, og vi er for ubesluttsomme. Det er ikke så mye å utsette på det spillemessige i andre omgang, men vi må være mer presise på den siste tredelen, sa Sandstø til Agderposten.

Marerittdebut

Vegard Hansen fikk heller ingen god start på sin nye trenerkarriere i Kongsvinger da laget spilte 1-2 borte mot Bryne. Trenerveteranen tok over roret i Kongsvinger etter at Eirik Mæland ga seg som hovedtrener.

KIL er tippet til å kjempe om kvalikplassene til Eliteserien av samtlige aviser.

Sandnes Ulf hadde derimot ingenting å klage på da de vant 4-1 hjemme mot Skeid. Kampen ble dessverre preget av at gjestene fikk Torje Naustdal utvist etter 25 minutter. Reprisen viste at det var noe strengt fra dommer Ole-Alexander Ekeli Valen.

– Et heldig poeng

Nyopprykkede Hødd fikk også en fin start på sin nye tilværelse i 1. divisjon med 1-0 hjemme over Raufoss, mens Moss, som også er nye i divisjon, klarte uavgjort og 0-0 hjemme mot opprykksfavoritt Start.

– Et heldig poeng slik det blir utover i andre omgang. Prestasjonen er ikke i nærheten av det vi forventer, sa Start-trener Sindre Tjelmeland til Fædrelandsvennen.

KFUM Oslo og Sogndal Spilte 1-1 på Ekeberg i Oslo, mens Mjøndalen spilte 0-0 hjemme mot Åsane.

Christian Michelsen var en svært skuffet mann etter tapet mot Fredrikstad. Han mener KBK åpnet bra, men at Fredrikstad temmet hjemmelaget fullstendig utover i andre omgang. Video: Rune Edøy

Bildeserie

Disse så KBK i seriepremieren