Kan ikke slippe taket i denne saken.

Torsdag 3. august hadde TK ett innlegg som omhandlet fiberkabel til alle oppsitterne langs Storlandsvegen, gjengitt nedenfor, uten at det utløste en eneste kommentarer fra noen i Gjemnes. I ettertid er det lekket nok detaljer som klart viser at aktørene er totalt blottet for rettferdighetssans. Her er det business og profitt som teller.

Forrige innlegg

For en tid tilbake fikk jeg besøk av en hyggelig kar som sa at han kom med tilbud fra Istadnett fiber. Han sa videre at de hadde vunnet ett anbud, sammen med Altibox, på å levere fiber til alle beboerne langs Storlandsveien. Det var bare hake ved tilbudet, det ville koste 10 000 kr.pr. husstand å få fiber på veggen og deretter en månedlig rate på ca. 500 kr. Jeg var passe lei den ustabile nettilgangen jeg hadde og sa meg interessert og signerte kontrakt.

I ettertid har det kommet meg for øre at noen steder i området har de fått levert fiber til halve denne prisen og andre steder helt gratis. Det har også kommet meg for øre at flere har måtte avslå tilbudet på grunn av prisen, og da blir det jo ikke fiber til alle. Jeg har også forstått at det er en del offentlige penger inni disse tilbudene, så hvorfor denne forskjellen? Hvorfor er det så et kraftselskap, kraftselskapene som er kjent for sine spissfindige avtaler for å berike seg på sine kunder, som får planlegge og gjennomføre et så viktig prosjekt?

I min verden hvor det offentlige er involvert skal tilbudene være like for alle, og jeg roper i skogen hvorfor denne forskjellen og hvem er det som godkjenner slike anbud?

Kjent tankegang

Lokale uavhengige grupperinger sier å ha jobbet sammen med kommunen for å tilrettelegge for fiber til alle. Alle skulle være med, og dermed skulle det også være enkel matematikk å fordele disse kostnadene likt på alle, men det ble heller stykkevis og delt, med noen stykker bedre enn andre.

Hvordan kunne kommunen godta kriterier som favoriserer enkelte deler av kommunen?

Her skimter vi den kjente tankegangen, bare vi får det som vi vil, så får det bare bli som det blir for andre.