Det er med stor undring jeg leser innlegget fra Sigbjørn Folland i Averøy Høyre. Med en god del skuffelse også, må jeg innrømme. Jeg trodde ærlig talt ikke det skulle være behov for å henge merkelapper på politiske kolleger, men Høyre finner det tydeligvis nødvendig å kalle meg en martyr.

Les også

Langøy bofellesskap og demokrati

Saken i mandagens formannskapsmøte handlet om vi skulle ta innbyggerforslaget fra støttegruppen videre eller ikke. Departementet legger vekt på at folkevalgte har en utvidet rett til å ta forslag fra befolkningen videre, og jeg syntes vi skulle benytte oss av det. Flertallet ønsket noe annet, og det tar jeg til etterretning. Dette har overhodet ikke noe med omkamp å gjøre. Men om en demokratisk rett befolkningen har, til å få tatt opp saker.

Så til vedtaket i budsjettbehandlingen: Politikerne i Averøy har fattet følgende vedtak. Høyre også.

LANGØY BOFELLESSKAP UTEN FAST BEMANNING I HENHOLD TIL OMSORGSPLANEN.

Det skal altså skje i henhold til ei plan, skrevet av fagfolk, som beskriver Langøy bofellesskap som åtte omsorgsboliger med delvis bemanning. Begrunnet i at det i fremtiden vil være et økt behov for denne typen boliger. Et tilbud mellom egen bolig og heldøgns omsorg. Men nå vil tydeligvis flertallet at vi skal legge bort andre del av vedtaket. Og når jeg minner om ordlyden i det, blir jeg beskyldt for omkamp.

Jeg er fullstendig klar over at det ikke ble lagt inn penger i forbindelse med vedtaket. Det var alle andre folkevalgte klar over også, så den utfordringen var det vel meningen at vi skulle løse i fellesskap? Eller er vedtaket ordførerens alene nå? Det er i hvert fall første gang i historien vi tar hensyn til kun den første delen i et lovlig fattet vedtak, og jeg tror ikke det hadde blitt akseptert i noen andre saker. For det er et vedtak vi snakker om, ikke en viljeserklæring.

Dersom partiene mente at Langøy bofellesskap ikke lenger skal drives i henhold til omsorgsplanen (som er enstemmig vedtatt og gjelder frem til 2026), burde de latt være å skrive at det skal drives i henhold til den. Det hadde vært mye ærligere overfor befolkningen. Jeg ser frem til diskusjonen videre. Målet nå må være å finne en god løsning for Langøy bofellesskap.