Søndag vant Molde 2-0 mot Kristiansund på Aker stadion.

– Som ventet. Molde gjorde akkurat nok til å vinne en komfortabel seier, sier Rune Edøy i den fjerde episoden av Tidens Kravs fotballpodkast om KBK.

Trygve Strand Joakimsen er enig, men både han og Edøy tror fort kampen kunne blitt veldig annerledes hvis Heine Gikling Bruseth hadde scoret på den enorme sjansen han fikk etter kun to minutter spill i første omgang.

– Heine har nok brukt 10.000 timer på å trene opp sin gode teknikk. Dessverre har trolig 9.500 av dem handlet om å trene med venstrefoten, sier Edøy for å forklare hvorfor 20-åringen fra Gjemnes skjøt himmelhøyt over da han måtte bruke høyrefoten for å avslutte fra kort hold.

Det er vel knapt en spiller på KBK som har mer ulike ferdigheter når det gjelder bruken av venstre kontra høyre fot.

Podkasten er laget av Eirin Liabø Røbech, Rune Edøy og Trygve Strand Joakimsen for Tidens Krav.

KBK-supporter politianmeldt

Spillemessig var det ingen stor forestilling publikum fikk se i Molde. En nøytral tilskuer vil helt sikkert omtale det som skjedde som kjedelig, men i andre omgang smalt det på stadion av helt andre grunner enn godt eller dårlig spill.

En KBK-supporter fant nemlig ut at han skulle sende opp fyrverkeri fra tribuneplass. Det smalt og gnistret så det hørtes over hele Molde by.

– Det er dumt, flaut og nesten vanskelig å kommentere, sier Edøy og rister oppgitt på hodet.

– Jeg vet nesten ikke hva jeg skal si, sier Joakimsen.

Den pinlige episoden på Aker stadion ble umiddelbart politianmeldt. Bruk av knallskudd på denne måten er selvsagt både farlig og på alle mulige måter langt over streken av hva som er tillatt inne på et tettpakket stadionanlegg.

Det ble raskt slått fast at det ikke var noen fra supporterklubben Uglan som tabbet seg ut. Leder Aina Grønseth er blant dem som sterkt tar avstand fra det som skjedde.

– Jeg synes dette er veldig kjipt. Dette har rett og slett med faenskap å gjøre, sier Grønseth i et intervju med Tidens Krav mandag.

– Her må vi virkelig gi ros til Grønseth og Uglan, men det vil nok dessverre alltid være sånn at en eller få personer på en fotballtribune vil være i stand til å ødelegge for den store massen. I fotballverden og blant supportere skal det være høyt under taket, men det er viktig å vite hvor grensen går, sier Edøy.

Les også

Selv i fotballen finnes det en grense

Vil se festfotball mot Tromsø

Sist ukes cupkamp mot Brattvåg er også tema i Rundspilt. Seier på Sunnmøre betyr at nordmørsklubben er klar for å møte Træff i andre runde.

– En drømmeoppsett, sier Edøy.

– Hvor mange runder er det, spør Eirin Liabø Røbech.

– 30, svarer Edøy og får både Liabø Røbech og Joakimsen til å himle med øynene.

Det blir imidlertid nokså raskt avklart at Tidens Kravs sportsansvarlig svarer på noe helt annet enn det han blir spurt om.

De riktige svarene er selvsagt at det er serien som har 30 runder, mens cupen nøyer seg med 7.

I Rundspilt blir det også forklart hvordan cupen avvikles. De to første rundene settes opp av forbundet. Resten handler om trekning.

– Men det er verdt å merke seg at det lavest rangerte laget med tanke på divisjon alltid får hjemmekamp. Hvis lagene spiller i samme divisjon, spiller det laget som trekkes først på hjemmebane, sier Edøy.

Men søndag får cup være cup. Da venter Tromsø i serien på hjemmebane. Trioen i Rundspilt har tro på en god kamp og alle tre tipper hjemmeseier, og mange mål.

– Men like viktig er det nesten at publikum får se en god kamp. Det har liksom ikke vært det hele store på hjemmebane etter at Amund Skiri kom inn som trener. Selvsagt vil jeg at KBK skal vinne, men skikkelig bra spill med mange sjanser og mål hadde gjort seg. Det tror jeg publikum higer etter også, sier Joakimsen.

Du finner podkasten Rundspilt på Spotify og tk.no, og andre steder du lytter til podkast.

Slik kan du lytte til våre podkaster

Den enkleste måten å lytte til Tidens Kravs podkaster på, er å gjøre det gjennom en av de mange podkast-appene.

Har du +Alt abonnement så anbefaler vi Untold. Her finner du både Klokere Klokest, Rundspilt og Saltvannskaffe, samt en rekke eksklusive podkaster kun for abonnenter.

Bruker du allerede en strømmetjeneste finner du også våre podkaster på:

Husk å følg podkastene der du lytter for å enkelt få med deg de nyeste episodene!

Følg oss også Tidens Krav på Instagram – her poster vi morsomme klipp fra podkastene.

Hør de andre episodene av Rundspilt her