En person ble sendt til sykehus med skader etter masseslagsmålet, natt til søndag 18. februar. Fire personer ble først pågrepet og siktet i saken. Nå er det tatt ut siktelse mot fire nye.

Til sammen er nå åtte personer siktet etter masseslagsmålet. Alle de åtte siktede er belgiske soldater. Ingen av de holdes i varetekt. De belgiske soldatene var i området i forbindelse med en militær øvelse.

– Vi har fått forsikringer fra belgisk politi om at de vil bistå med å få de siktede til Norge for en eventuell rettsak, sier Anders Skorpen-Trøen, politiadvokat i Møre og Romsdal politidistrikt.

Så langt har politiet fått mange svar i sin etterforskning etter gjennomgang av video fra hendelsen.

– Videobevis fra åstedet har ført til identifisering og påfølgende siktelser av ytterligere fire personer. Vi har samarbeidet godt med belgisk militærpoliti og ledelsen i den belgiske delegasjonen med å identifisere de involverte, sier Skorpen-Trøen.

Politiet etterforsker fortsatt årsaken til, og omstendighetene rundt masseslagsmålet - ting som ikke er fanget på video. Politiet søker å finne svar på:

  • Hvem som provoserte til slagsmålet
  • Hvilke konkrete voldshandlinger som ble gjort av de belgiske soldatene
  • Hvilke konkrete voldshandlinger som ble gjort av lokale innbyggere

– Så langt er ingen lokale innbyggere siktet, og ingen belgiske soldater er rapportert skadet, skriver politiet i en pressemelding.

Det er så langt registrert seks fornærmede i saken. Én person ble lagt inn på sykehus etter slagsmålet, fem personer skal ha blitt lettere skadd i tumultene.

– Den belgiske føderale påtalemyndigheten vil understreke at samarbeidet med den norske påtalemyndigheten har vært veldig godt. På dette stadiet har norske myndigheter fremdeles kontroll på etterforskingen. I tillegg ble to belgiske politi fra enheten som spesialiserer seg på militærsaker sendt til stedet. På dette stadiet er ingen belgiske tjenestemenn i isolasjon.