(Nettavisen):

Eksplosjoner i sentrum av Kyiv

Flere eksplosjoner er blitt hørt i sentrum av Ukrainas hovedstad Kyiv tidlig torsdag morgen.

Lyden av titalls eksplosjoner og luftvern som ble aktivert, kunne høres fra klokken 5 lokal tid. I forkant ble luftalarmen utløst etter at russiske styrker startet et rakett- og droneangrep.

Kyivs ordfører Vitalij Klitsjko uttaler på sin Telegram-profil at rester av raketter skutt ned av ukrainsk luftvern, falt ned over ulike deler av byen.

Slike vrakrester falt ned på en boligbygning i Kyiv, uttaler han. Han opplyser at det ble utløst brann i en leilighet i en annen del av byen, og at vrakrester fra nedskutte raketter falt ned også over flere områder der det ikke bor folk.

Les saken

Brann i bygning: – Full overtenning

Alle nødetater rykket ut til en brann i bygning i Nittedal natt til torsdag.

Klokka 01.20 melder politiet og brannvesenet at de rykker ut til en brann i en ubebodd bygning.

– Vi har fått melding om at det brenner kraftig, sier vaktleder i Øst 110-sentralen Roger Andersen.

– Det er full overtenning, skriver politiet på X.

Klokka 01.30 melder politiet at de er fremme på stedet. Det gjelder et tømmerhus under oppføring som har tatt fyr og brannen har spredt seg til et brakkerigg.

Terje Marstad, operasjonsleder i Øst politidistrikt, opplyser at det er to som bodde i brakkerigget. De evakuerte seg selv før nødetatene var på plass.

Les mer

Seks drapssaker i Innlandet - andre saker må prioriteres ned

Alle drapene i Innlandet politidistrikt i år får konsekvenser for etterforskningen av annen alvorlig kriminalitet.

– Vi er nå avhengige av å prioritere de alvorligste sakene. Andre må nødvendigvis nedprioriteres, sier politisjef Terje Krogstad til Gudbrandsdølen Dagningen.

I forrige uke ble en mann i 40-årene funnet død i en bolig i Nord-Odal. Broren er siktet for drap, men ikke varetektsfengslet. Det var den sjette saken siden nyttår som nå etterforskes som drap i Innlandet politidistrikt. I tillegg har politidistriktet flere alvorlige saker fra 2023 som fortsatt er under etterforskning.

Drapssakene preger driften av hele politidistriktet, og Krogstad sier de har store kapasitetsproblemer med å håndtere alle i tillegg til ordinær drift og øvrige prioriterte straffesaker.

Han slår fast at det får konsekvenser for flere av politistasjonene i Innlandet politidistrikt.

Les mer

Overgrepsdømt tatt med seksualiserte bilder av barn i fengselet

En mann i 30-årene som er dømt til nesten seks års fengsel for overgrep mot en baby, er tatt med tatt med seksualiserte bilder av barn.

I februar i fjor fant politiet 24 mediefiler på telefonen han hadde i fengslet. Tre av bildene var av datteren som han tidligere er dømt for overgrep mot, skriver Drammens Tidende.

Mannen soner i åpent fengsel der de innsatte kan jobbe og gå på skole, og de har tilgang på telefon. Mannen skal møte i tingretten i Tønsberg i slutten av april.

– Vi har vurdert forvaring, men statsadvokaten har ikke gått for det, sier politijurist Lise Dalhaug, som er aktor i saken.

Les mer